
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka pomidorowa z grillowanymi grzankami (Panzanella)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
ciabatty lekko czerstwej, pokrojonej w 2 cm kostkę200 g
-
oliwy z oliwek3 - 4 łyżki
-
cukru1 ½ łyżeczki
-
nasion kopru włoskiego, suszonych (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
oregano, suszonego3 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
pomidorów700 g
-
serc karczochów, w oleju (opcjonalnie) odsączonych z zalewy360 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy (zalewę zachować)50 g
-
papryki spiczastej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)120 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki180 g
-
ząbki czosnku3
-
mięty, świeżej10 - 12 liści
-
cebuli dymki (opcjonalnie) tylko zielona część1 - 2 łodyżki
-
octu balsamicznego20 g
-
kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy2 łyżki
-
soli1 ½ łyżeczki
-
rukoli (80-100 g)1 opakowanie
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
359 kcal /
1507 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
40 g
Błonnik
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GRILL
9 Przepisów
Polska
Polska