
Urządzenia i Akcesoria
Pomidory faszerowane miętą, cukinią i tuńczykiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
pomidory, dojrzałe (łącznie ok. 700 g)4
-
mozzarelli, light (ok. 1 kulka) (patrz wariant)125 g
-
ząbek czosnku1
-
mięty, świeżej tylko liście3 gałązki
-
oliwy z oliwek25 g
-
cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę300 g
-
soli1 - 2 szczypty
-
tuńczyka, w oleju odsączonego z zalewy (waga po odsączeniu ok. 120 g)1 puszka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
201 kcal /
843 kJ
Białko
17 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
10 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
429 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKO I PROSTO
10 Przepisów
Polska
Polska