Pomidory faszerowane miętą, cukinią i tuńczykiem

Pomidory faszerowane miętą, cukinią i tuńczykiem

4.0 21 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • pomidory, dojrzałe (łącznie ok. 700 g)
    4
  • mozzarelli, light (ok. 1 kulka) (patrz wariant)
    125 g
  • ząbek czosnku
    1
  • mięty, świeżej tylko liście
    3 gałązki
  • oliwy z oliwek
    25 g
  • cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
    300 g
  • soli
    1 - 2 szczypty
  • tuńczyka, w oleju odsączonego z zalewy (waga po odsączeniu ok. 120 g)
    1 puszka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 201 kcal / 843 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 429 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...