Urządzenia i Akcesoria
Pomidory faszerowane miętą, cukinią i tuńczykiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
4 pomidory, dojrzałe (łącznie ok. 700 g)
-
125 g mozzarelli, light (ok. 1 kulka) (patrz wariant)
-
1 ząbek czosnku
-
3 gałązki mięty, świeżej tylko liście
-
25 g oliwy z oliwek
-
300 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
-
1 - 2 szczypty soli
-
1 puszka tuńczyka, w oleju odsączonego z zalewy (waga po odsączeniu ok. 120 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
429 mg
Białko
17 g
Kalorie
843 kJ /
201 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKO I PROSTO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20 min
Bezglutenowe kotleciki wegetariańskie z dressingiem jogurtowym
55 min
Jajka faszerowane buraczkami
30 min
Wytrawna babka z zielonym farszem i jajkami
2 godz. 30 min
Mini frittaty z warzywami
35 min
Frittata z cukinią
55 min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 min
Sałatka z białą fasolą i wędzonym łososiem
10 min
Kolorowe kulki z kurczaka
1 godz. 15 min
Muffiny cukiniowo-pomidorowe z kremowym sosem serowym
1 godz.
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55 min
Makaron z cukinii z tuńczykiem i suszonymi pomidorami
25 min