Urządzenia i Akcesoria
Pomidory faszerowane miętą, cukinią i tuńczykiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
4 pomidory, dojrzałe (łącznie ok. 700 g)
-
125 g mozzarelli, light (ok. 1 kulka) (patrz wariant)
-
1 ząbek czosnku
-
3 gałązki mięty, świeżej tylko liście
-
25 g oliwy z oliwek
-
300 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
-
1 - 2 szczypty soli
-
1 puszka tuńczyka, w oleju odsączonego z zalewy (waga po odsączeniu ok. 120 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
429 mg
Białko
17 g
Kalorie
843 kJ /
201 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKO I PROSTO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka szpinakowa z rabarbarem i truskawkami
20 Min
Sałatka curry
25 Min
Mini frittaty z warzywami
35 Min
Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni
40 Min
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30 Min
Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek
35 Min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 Min
Sałatka ze szpinaku z suszonymi pomidorami
40 Min
Sałatka z buraków z pomarańczowym winegretem
50 Min
Warstwowa sałatka z szarpanym kurczakiem
40 Min
Lekka lasagne z cukinią
55 Min
Sałatka z brokułu i awokado z siemieniem lnianym
45 Min