Pomidory faszerowane miętą, cukinią i tuńczykiem
TM6 TM5

Pomidory faszerowane miętą, cukinią i tuńczykiem

4.0 (19 ocen)

Składniki

  • 4 pomidory, dojrzałe (łącznie ok. 700 g)
  • 125 g mozzarelli, light (ok. 1 kulka) (patrz wariant)
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 gałązki mięty, świeżej, tylko liście
  • 25 g oliwy z oliwek
  • 300 g cukinii, pokrojonej w 2 cm kostkę
  • 1 - 2 szczypty soli
  • 1 puszka tuńczyka, w oleju, odsączonego z zalewy (waga po odsączeniu ok. 120 g)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
843 kJ / 201 kcal
Białko
17 g
Węglowodany
10 g
Tłuszcz
11 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
2.8 g
Sód
429 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy