Sandwich z orientalnymi pulpecikami z indyka

Sandwich z orientalnymi pulpecikami z indyka

4.5 31 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

Sos pomidorowy z ananasem i imbirem
  • 90 g cebuli przekrojonej na pół
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 4 ząbki czosnku
  • 170 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 2 plastry ananasa, z puszki odsączonego z zalewy
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 łyżeczka curry, mielonego
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Pulpeciki
  • 70 g cebuli przekrojonej na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • ½ czerwonej papryczki chili bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 5 - 10 g kolendry, świeżej
  • 400 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości bez białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 1 jajko
  • 30 g bułki tartej
  • 30 g sosu sojowego jasnego
  • ½ łyżeczki soli
  • 600 g wody
  • 1 - 2 bagietki
  • kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
  • mozzarella, tarta (opcjonalnie) do posypania

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1554.3 mg
Białko 34.3 g
Kalorie 1897.7 kJ / 453.3 kcal
Tłuszcz 14.3 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 51.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...