
Urządzenia i Akcesoria
Sandwich z orientalnymi pulpecikami z indyka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
Sos pomidorowy z ananasem i imbirem
-
cebuli przekrojonej na pół90 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry10 g
-
ząbki czosnku4
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki170 g
-
plastry ananasa, z puszki odsączonego z zalewy2
-
oliwy z oliwek30 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
curry, mielonego1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Pulpeciki
-
cebuli przekrojonej na pół70 g
-
ząbki czosnku3
-
czerwonej papryczki chili bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki½
-
kolendry, świeżej5 - 10 g
-
piersi z indyka, bez skóry, bez kości bez białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki400 g
-
jajko1
-
bułki tartej30 g
-
sosu sojowego jasnego30 g
-
soli½ łyżeczki
-
wody600 g
-
bagietki1 - 2
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
-
mozzarella, tarta (opcjonalnie) do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
453.3 kcal /
1897.7 kJ
Białko
34.3 g
Tłuszcz
14.3 g
Węglowodany
51.3 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
1554.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MAJÓWKA
10 Przepisów
Polska
Polska