Sandwich z orientalnymi pulpecikami z indyka
TM5 TM6

Sandwich z orientalnymi pulpecikami z indyka

Składniki

Sos pomidorowy z ananasem i imbirem

  • 90 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 4 ząbki czosnku
  • 170 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 2 plastry ananasa, z puszki, odsączonego z zalewy
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 łyżeczka curry, mielonego
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Pulpeciki

  • 70 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • ½ czerwonej papryczki chili, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 5 - 10 g kolendry, świeżej
  • 400 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości, bez białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 1 jajko
  • 30 g bułki tartej
  • 30 g sosu sojowego, jasnego
  • ½ łyżeczki soli
  • 600 g wody
  • 1 - 2 bagietki
  • kolendra, świeża, tylko liście, do dekoracji
  • mozzarella, tarta, do posypania (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1897.7 kJ / 453.3 kcal
Białko
34.3 g
Węglowodany
51.3 g
Tłuszcz
14.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie