
Urządzenia i Akcesoria
Marynata tandoori
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
400 g
Składniki
-
nasion kardamonu1 łyżeczka
-
ziarna ziela angielskiego3
-
goździk1
-
liść laurowy, suszony1
-
kolendry, świeżej5 - 10 g
-
skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki10 g
-
ząbki czosnku3
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry15 g
-
czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki80 g
-
jogurtu naturalnego150 g
-
koncentratu pomidorowego50 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
oleju słonecznikowego20 g
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżka
-
papryki ostrej, mielonej1 łyżeczka
-
kminu rzymskiego, mielonego½ łyżeczki
-
kurkumy, mielonej½ łyżeczki
-
chili, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
soli1 ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
101.5 kcal /
425 kJ
Białko
3.2 g
Tłuszcz
6.3 g
Węglowodany
9.6 g
Błonnik
1.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska