
Urządzenia i Akcesoria
Ryżowe pulpety z kalafiorem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
kalafior z liśćmi (ok. 500 g, patrz wskazówka)1
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
wody950 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście20 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
cebuli przekrojonej na pół70 g
-
ryżu, ugotowanego (patrz wskazówka)320 g
-
jajko1
-
mąki pszennej30 g
-
bułki tartej20 g
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
pieprzu ziołowego¾ - 1 łyżeczka
-
śmietany, min. 30% tłuszczu150 g
-
masła20 g
-
czosnku, granulowanego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
379 kcal /
1587 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
51 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
1129 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE
10 Przepisów
Polska
Polska