Ryżowe pulpety z kalafiorem

Ryżowe pulpety z kalafiorem

3.2 88 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

  • kalafior z liśćmi (ok. 500 g, patrz wskazówka)
    1
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • wody
    950 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    20 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • cebuli przekrojonej na pół
    70 g
  • ryżu, ugotowanego (patrz wskazówka)
    320 g
  • jajko
    1
  • mąki pszennej
    30 g
  • bułki tartej
    20 g
  • soli
    1 ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczka
  • pieprzu ziołowego
    ¾ - 1 łyżeczka
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    150 g
  • masła
    20 g
  • czosnku, granulowanego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 379 kcal / 1587 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 51 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 1129 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...