
Urządzenia i Akcesoria
Rolada chlebowa z jarmużem i kiełbasą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
15 kromek
Składniki
-
orkiszu100 g
-
białej mąki orkiszowej plus dodatkowa ilość do posypania blatu400 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
soli2 łyżeczki
-
oleju2 łyżki
-
wody letniej270 g
-
jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części100 g
-
kiełbasy wieprzowej, wędzonej pokrojonej w 1 cm kostkę200 g
-
czosnku, granulowanego1 - 2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
178 kcal /
745 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
23 g
Błonnik
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JARMUŻ
11 Przepisów
Polska
Polska