Rolada chlebowa z jarmużem i kiełbasą

Rolada chlebowa z jarmużem i kiełbasą

4.5 20 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
15 kromek

Składniki

  • orkiszu
    100 g
  • białej mąki orkiszowej plus dodatkowa ilość do posypania blatu
    400 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    20 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • oleju
    2 łyżki
  • wody letniej
    270 g
  • jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
    100 g
  • kiełbasy wieprzowej, wędzonej pokrojonej w 1 cm kostkę
    200 g
  • czosnku, granulowanego
    1 - 2 łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 178 kcal / 745 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...