Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 jajka
- 220 g cukru
- 1 szczypta soli
- 115 g maku
- 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
- 40 g migdałów, ze skórką
- 260 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 115 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 75 g mąki orkiszowej
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 - 2 łyżki skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 60 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1141 kJ / 273 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffinki owsiane z morelami
40 min
Razowe krakersy orkiszowe z parmezanem i słonecznikiem
50min
Batony wiśniowo-cynamonowe z granolą
1h 50min
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z nasionami chia
1h 15min
Muffiny z mąki owsianej z masłem orzechowym
50min
Muffinki kokosowe (bez cukru)
40 min
Bananowe muffiny z orzechami włoskimi
35min
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
1 godz. 30 min
Ciasto makowe
1h
Ciasteczka owsiane z bananami
35min
Muffinki marchewkowe z orzechami
45min
Muffinki migdałowe
40 min