
Urządzenia i Akcesoria
Muffinki marchewkowe z makiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
12 sztuk
Składniki
-
3 jajka
-
220 g cukru
-
1 szczypta soli
-
115 g maku
-
2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
40 g migdałów, ze skórką
-
260 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
115 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
75 g mąki orkiszowej
-
3 łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 - 2 łyżki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
60 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
273 kcal /
1141 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
27 g
Błonnik
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEKĄSKI
10 Przepisów
Polska
Polska