Urządzenia i Akcesoria
Deser kokosowo-pistacjowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
20 sztuk
Składniki
-
¼ łyżeczki kardamonu, mielonego½ łyżeczki nasion kardamonu
-
40 g orzechów pistacjowych, niesolonych
-
40 g kaszy manny
-
30 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
100 g wiórków kokosowych
-
250 g mleka
-
50 g cukru
-
30 g migdałów, w płatkach
-
4 jajka
-
250 g mleka skondensowanego, słodzonego
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
4 g
Kalorie
698 kJ /
167 kcal
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA SRI LANKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej
1 Std. 10 Min
Lody malaga
4 Std. 30 Min
Kostki z masła orzechowego (bez cukru)
2 Std. 45 Min
Cytrynowo-kokosowe kulki jaglane
2 Std.
Kokosowe pittu (danie z mąki ryżowej i kokosa)
3 Std.
Pilaw z rodzynkami i orzeszkami piniowymi
40 Min
Tajskie naleśniki ryżowo-kokosowe
55 Min
Fondue sernikowo-czekoladowe z herbatnikami
25 Min
Deser makowy
26 Std. 45 Min
Mroźne ciasto kokosowe
5 Std. 15 Min
Ciemny mus z migdałów
15 Min
Gorąca czekolada z orzechami laskowymi
15 Min