Urządzenia i Akcesoria
Deser kokosowo-pistacjowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
20 sztuk
Składniki
-
¼ łyżeczki kardamonu, mielonego½ łyżeczki nasion kardamonu
-
40 g orzechów pistacjowych, niesolonych
-
40 g kaszy manny
-
30 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
100 g wiórków kokosowych
-
250 g mleka
-
50 g cukru
-
30 g migdałów, w płatkach
-
4 jajka
-
250 g mleka skondensowanego, słodzonego
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
4 g
Kalorie
698 kJ /
167 kcal
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA SRI LANKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Markiza czekoladowa
2 godz. 25 min
Batony czekoladowo-śmietankowe z kokosem (Nanaimo bars)
2 godz. 20 min
Semifreddo zabajone
13 godz.
Kostki z masła orzechowego (bez cukru)
2 godz. 45 min
Proteinowy blok twarogowy z czekoladą
5 godz. 55 min
Słodki pudding toffi
1 godz.
Mroźne ciasto kokosowe
5 godz. 15 min
Tort z masłem orzechowym
3 godz. 30 min
Wytrawny sernik na zimno
50 min
Ciasteczka z kajmakiem i solą
1 godz. 50 min
Mleczne cukierki
2 godz. 5 min
Ciasto z kaszą manną i polewą czekoladową ze śliwkami
2 godz.