Urządzenia i Akcesoria
Chlebek buraczany z za'atarem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
16 kromek
Składniki
-
30 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
430 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczki soli (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
-
6 łyżek przyprawy za'atar (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki cukru
-
1 opakowanie suchych drożdży
-
250 g soku z czerwonych buraków
-
5 łyżek oliwy z oliwek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Białko
3.4 g
Kalorie
592.4 kJ /
141.5 kcal
Tłuszcz
4.7 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
22.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA BLISKIEGO WSCHODU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zielony chleb ze szpinakiem
2 Std. 45 Min
Chleb jabłkowy z płatkami owsianymi i tymiankiem
1 Std. 30 Min
Chlebek piwny
1 Std. 20 Min
Chleb z serem i sokiem pomidorowym
1 Std. 45 Min
Chleb gryczany z czosnkiem i chrzanem
2 Std. 10 Min
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2 Std. 30 Min
Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem
2 Std.
Irlandzki chleb na sodzie
45 Min
Wytrawny sernik z ziołowym pesto
1 Std. 30 Min
Chleb gryczany z Trio Seeds i jabłkami
2 Std. 20 Min
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1 Std. 50 Min
Bułeczki z batatów
3 Std. 20 Min