Urządzenia i Akcesoria
Chlebek buraczany z za'atarem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
16 kromek
Składniki
-
30 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
430 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczki soli (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
-
6 łyżek przyprawy za'atar (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki cukru
-
1 opakowanie suchych drożdży
-
250 g soku z czerwonych buraków
-
5 łyżek oliwy z oliwek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Białko
3.4 g
Kalorie
592.4 kJ /
141.5 kcal
Tłuszcz
4.7 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
22.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA BLISKIEGO WSCHODU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bułki z suszonymi pomidorami i oliwkami (rosnące przez noc)
12 godz. 35 min
Chleb cebulowy z wędzonym serem
2 godz. 55 min
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1 godz. 45 min
Otrębowe bułki z oregano
1 godz. 30 min
Drożdżowe bułeczki z za'atarem
1 godz. 30 min
Drożdżowy chlebek oliwny (Pompes à l'huile)
3 godz.
Chleb z serem i sokiem pomidorowym
1 godz. 45 min
Chlebek piwny
1 godz. 20 min
Chleb jabłkowy z płatkami owsianymi i tymiankiem
1 godz. 30 min
Chlebki śródziemnomorskie
1 godz. 5 min
Zielony chleb ze szpinakiem
2 godz. 45 min
Cebulowe bułki z oregano
1 godz.