Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1300 g czerwonych buraków, nieobranych
- oliwa z oliwek, do skropienia buraków
- 20 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego na kawałki
- 500 g pomarańczy, bez białych błonek, bez pestek
- 200 g cukru trzcinowego
- 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 300 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1803.8 kJ / 431.1 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 105.1 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 12.4 g
- Sód
- 255.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem z jabłek i winogron
45 min
Dżem z dyni z jabłkiem i mango
1h 30min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1h 15 min
Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem
45 min
Chutney truskawkowy
50 Min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 Min
Musztarda gruszkowa
30 Min
Dżem z melona
30 Min
Dżem rabarbarowy z wodą z kwiatów pomarańczy
45 min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40 Min
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
45 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 Min