Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1300 g czerwonych buraków, nieobranych
- oliwa z oliwek, do skropienia buraków
- 20 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego na kawałki
- 500 g pomarańczy, bez białych błonek, bez pestek
- 200 g cukru trzcinowego
- 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 300 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1803.8 kJ / 431.1 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 105.1 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 12.4 g
- Sód
- 255.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Musztarda gruszkowa
30min
Dżem z ciemnych winogron
1h 50min
Wytrawna konfitura z pomidorów
55 min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Pikle z ogórków z koperkiem
15 Min
Relish ogórkowy
1 godz. 30 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40min
Dżem z winogron
30min
Relish z zielonych pomidorów
55 min
Konfitura jabłkowa z migdałami
1 godz. 30 min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40min
Sok z ciemnych winogron
40min