
Urządzenia i Akcesoria
Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 słoiki
Składniki
-
czerwonych buraków nieobranych1300 g
-
oliwa z oliwek do skropienia buraków
-
korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki20 g
-
pomarańczy bez białych błonek, bez pestek500 g
-
cukru trzcinowego200 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego25 g
-
soku z pomarańczy świeżo wyciśniętego300 g
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
431.1 kcal /
1803.8 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
105.1 g
Błonnik
12.4 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
255.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SŁODKIE PRZETWORY
11 Przepisów
Polska
Polska