Urządzenia i Akcesoria
Chutney truskawkowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
2 słoiki
Składniki
-
70 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
40 g oliwy z oliwek
-
120 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
250 g truskawek, świeżych
-
1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona w 2 mm plastry1 czerwona papryczka chili, suszona bez pestek, pokrojona w 2 mm plastry
-
50 g białego octu winnego
-
50 g brązowego cukru
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
598 mg
Białko
2.4 g
Kalorie
1597.1 kJ /
381.7 kcal
Tłuszcz
20.4 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
50.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TRUSKAWKI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dżem z melona
30 min
Musztarda gruszkowa
30 min
Chutney truskawkowo-jabłkowy z zielonym pieprzem
1 godz.
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40 min
Musztarda z gruszek
1 godz. 20 min
Agrestowy chutney
40 min
Chutney z jabłek
1 godz. 20 min
Chutney BBQ z whisky
1 godz. 35 min
Pikantny chutney marchewkowy
4 godz. 10 min
Chutney śliwkowy
1 godz.
Dżem z ciemnych winogron
1 godz. 50 min
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
45 min