Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 40 g oliwy z oliwek
- 120 g jabłka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
- 250 g truskawek, świeżych
-
1
czerwona papryczka chili, suszona, bez pestek, pokrojona w 2 mm plastry
lub 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona w 2 mm plastry - 50 g białego octu winnego
- 50 g brązowego cukru
- ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 3061 kJ / 732 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 84.5 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 7.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Powidła owocowe
1h 35 min
Dżem z winogron
30 Min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1h 15 min
Orientalny chutney z moreli
1h 30min
Dżem o smaku Piña colada
30 Min
Chutney truskawkowo-jabłkowy z zielonym pieprzem
1 Std.
Chutney śliwkowy
1 Std.
Dżem z melona
30 Min
Dżem rabarbarowy z wodą z kwiatów pomarańczy
45 min
Relish ogórkowy
1h 30min
Dżem z jabłek i kiwi
40 Min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 Min