
Urządzenia i Akcesoria
Chutney truskawkowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
2 słoiki
Składniki
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół70 g
-
oliwy z oliwek40 g
-
jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki120 g
-
truskawek, świeżych250 g
-
czerwona papryczka chili, suszona bez pestek, pokrojona w 2 mm plastry1
-
białego octu winnego50 g
-
brązowego cukru50 g
-
soli½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
381.7 kcal /
1597.1 kJ
Białko
2.4 g
Tłuszcz
20.4 g
Węglowodany
50.3 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Sód
598 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

TRUSKAWKI
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Orientalny chutney z moreli
1h 30min
Chutney z mango
40min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35min
Dżem o smaku Piña colada
30min
Musztarda gruszkowa
30min
Chutney truskawkowo-jabłkowy z zielonym pieprzem
1h
Chutney śliwkowy
1h
Kiszony kalafior w różowej marynacie
45min
Powidła owocowe
1h 35min
Relish ogórkowy
1h 30min
Musztarda z gruszek
1h 20min
Konfitura ananasowa z wanilią
35min