Sałatka z cukinii, dyni i gruszki

Sałatka z cukinii, dyni i gruszki

3.8 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 słoiki

Składniki

  • dyni np. Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    300 g
  • cukinii pokrojonej na kawałki
    700 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • imbiru, świeżego korzenia obranego, pokrojonego na kawałki
    15 g
  • papryczki chili, świeżej pokrojonej na kawałki
    15 g
  • gruszek pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
    500 g
  • masła
    30 g
  • cynamonu, mielonego
    2 - 3 szczypty
  • cukru
    80 g
  • wody
    200 g
  • octu jabłkowego
    100 g
  • białej gorczycy w ziarnach
    1 łyżeczka
  • ziarenek pieprzu mieszanego
    1 łyżeczka
  • goździki
    3

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 266.3 kcal / 1114.2 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 7.1 g
Węglowodany 51.3 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Sód 603 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...