Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g dyni, np. Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 700 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 1 łyżeczka soli
- 15 g imbiru, świeżego korzenia, obranego, pokrojonego na kawałki
- 15 g papryczki chili, świeżej, pokrojonej na kawałki
- 500 g gruszek, pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
- 30 g masła
- 2 - 3 szczypty cynamonu, mielonego
- 80 g cukru
- 200 g wody
- 100 g octu jabłkowego
- 1 łyżeczka białej gorczycy, w ziarnach
- 1 łyżeczka ziarenek pieprzu mieszanego
- 3 goździki
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1114.2 kJ / 266.3 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 51.3 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 603 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z jarmużu z burakiem
45 min
Musztarda gruszkowa
30 min
Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą
2h 30min
Surowy dżem z truskawek z nasionami chia (dieta raw)
13 godz. 15 min
Sałatka zimowa
1h 40min
Pikle z ogórków z koperkiem
15 Min
Sałatka jubileuszowa Agnieszki Wieczorek
25 min
Pikle
1 godz. 20 min
Surowa warstwowa sałatka w słoiczkach (dieta raw)
25 min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40 min
Musztarda z gruszek
1 godz. 20 min
Hummus z dyni
1h