Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z cukinii, dyni i gruszki
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 słoiki
Składniki
-
300 g dyni np. Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
700 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
15 g imbiru, świeżego korzenia obranego, pokrojonego na kawałki
-
15 g papryczki chili, świeżej pokrojonej na kawałki
-
500 g gruszkę pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
-
30 g masła
-
2 - 3 szczypty cynamonu, mielonego
-
80 g cukru
-
200 g wody
-
100 g octu jabłkowego
-
1 łyżeczka białej gorczycy w ziarnach
-
1 łyżeczka ziarenek pieprzu mieszanego
-
3 goździki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
603 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
1114.2 kJ /
266.3 kcal
Tłuszcz
7.1 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Węglowodany
51.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WYTRAWNE PRZETWORY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chłodnik z cukinii z miętą
2 godz.
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40 min
Tort dyniowy
2 godz. 40 min
Kiszony kalafior w różowej marynacie
45 min
Agrestowy chutney
40 min
Sałatka z jarmużu z burakiem
45 min
Surowa warstwowa sałatka w słoiczkach (dieta raw)
25 min
Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą
2 godz. 30 min
Sałatka rosyjska z burakami
1 godz. 10 min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1 godz. 30 min
Hummus z dyni
1 godz.
Dżem z dyni z jabłkiem i mango
1 godz. 30 min