
Urządzenia i Akcesoria
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
wody500 g
-
ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki1000 g
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
ząbki czosnku2
-
papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki2
-
liść laurowy, suszony1
-
bazylii, suszonej¼ łyżeczki
-
kozieradki½ łyżeczki
-
laska cynamonu przełamana na pół1
-
kurkumy, suszonej, mielonej¼ łyżeczki
-
liści curry, suszonych5
-
oleju10 g
-
mleczka kokosowego100 g
-
śmietanki kokosowej100 g
-
soli1 łyżeczka
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego1 - 2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
184 kcal /
774 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
24 g
Błonnik
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA SRI LANKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca
1 godz.
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
35 min
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1 godz. 10 min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 min
Wegetariańskie chop suey
1 godz. 5 min
Dal makhani
13 godz. 20 min
Ragout z marynowanym tofu
1 godz. 40 min
Dal makhani z soczewicy
50 min
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min
Chakalaka
45 min
Kokosowy dhal z soczewicy
20 min
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
30 min