Orzechowe gryczotto z tymiankiem

Orzechowe gryczotto z tymiankiem

3.4 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • kaszy gryczanej, niepalonej
    300 g
  • wody
    650 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • orzechów włoskich, łuskanych
    80 g
  • orzechów laskowych
    20 g
  • tymianku, świeżego
    5 g
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    40 g
  • ząbki czosnku
    2
  • cebuli
    40 g
  • masła
    30 g
  • soli
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 567.7 kcal / 2376.8 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 32.2 g
Węglowodany 57.9 g
Błonnik 6.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...