Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g kaszy gryczanej, niepalonej
- 650 g wody
- 20 g oliwy z oliwek
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 80 g orzechów włoskich, łuskanych
- 20 g orzechów laskowych
- 5 g tymianku, świeżego
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 40 g cebuli
- 30 g masła
- ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2376.8 kJ / 567.7 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 57.9 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Błonnik
- 6.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto z burakami i balsamico
40 min
Soczewica w sosie curry z dynią na parze
1 Std. 15 Min
Ragout z soczewicą i burakami
2h 10min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 min
Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca
1h
Chłodnik z bobu z orzechami włoskimi
1 Std. 15 Min
Pilaw z rodzynkami i orzeszkami piniowymi
40 min
Bakłażany bhurta
30 min
Risotto z jarmużem
50 min
Peruwiańskie quinotto
35 min
Gulasz z polentą
2h