Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g kaszy gryczanej, niepalonej
- 650 g wody
- 20 g oliwy z oliwek
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 80 g orzechów włoskich, łuskanych
- 20 g orzechów laskowych
- 5 g tymianku, świeżego
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 40 g cebuli
- 30 g masła
- ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2376.8 kJ / 567.7 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 57.9 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Błonnik
- 6.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fasolotto z kalafiorem
13 godz. 55 min
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30min
Pilaw z rodzynkami i orzeszkami piniowymi
40 Min
Risotto pomarańczowe
45 Min
Kremowe gratin z jarmużu
55min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 Min
Frittata z jarmużem i ziemniakami
1 Std. 10 Min
Sundal z ciecierzycy
6 godz. 45 min
Risotto z jarmużem
50min
Pasta z kaszy pęczak i pora
40 Min
Risotto z burakami i balsamico
40 Min