Urządzenia i Akcesoria
Paneer ze szpinakiem (Saag Paneer)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 13 godz. 5 min
2 porcje
Składniki
Paneer
-
1500 g mleka min. 3,2%
-
4 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego4 łyżki octu
Sos szpinakowy
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka kolendry, mielonej
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
20 g masła
-
100 g śmietany, 18% tłuszczu
-
400 g liści szpinaku baby, świeżych
-
1 łyżeczka soli
-
¾ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
10 - 15 g soku z limonki świeżo wyciskanego
-
olej do smażenia
-
ryż gotowany, do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1743.4 mg
Białko
34 g
Kalorie
3041 kJ /
726.8 kcal
Tłuszcz
44.5 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
26.3 g
Węglowodany
54.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ORIENTALNA JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kokosowy dhal z soczewicy
20 min
Curry z batatami i szpinakiem
40 min
Paneer
4 godz. 5 min
Soczewica garam masala z ryżem basmati
1 godz. 15 min
Ragout z marynowanym tofu
1 godz. 40 min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 min
Seitan z sosem pomarańczowym
2 godz.
Curry z tofu i aromatycznym ryżem
1 godz. 30 min
Zupa miso z warzywami
30 min
Curry z serem paneer
5 godz.
Indyjski ser ze szpinakiem (Palak Paneer)
45 min
Curry z warzywami
1 godz. 25 min