
Urządzenia i Akcesoria
Paneer ze szpinakiem (Saag Paneer)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 13 godz. 5 min
2 porcje
Składniki
Paneer
-
mleka min. 3,2%1500 g
-
octu4 łyżki
Sos szpinakowy
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżeczka
-
kolendry, mielonej1 łyżeczka
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry10 g
-
masła20 g
-
śmietany, 18% tłuszczu100 g
-
liści szpinaku baby, świeżych400 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ - 1 łyżeczka
-
soku z limonki świeżo wyciskanego10 - 15 g
-
olej do smażenia
-
ryż gotowany, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
726.8 kcal /
3041 kJ
Białko
34 g
Tłuszcz
44.5 g
Węglowodany
54.1 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
26.3 g
Sód
1743.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ORIENTALNA JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska