Paneer ze szpinakiem (Saag Paneer)
TM6 TM5

Paneer ze szpinakiem (Saag Paneer)

4.1 (31 ocen)

Składniki

Paneer

  • 1500 g mleka min. 3,2%
  • 4 łyżki octu
    lub 4 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Sos szpinakowy

  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 łyżeczka kolendry, mielonej
  • 50 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 20 g masła
  • 100 g śmietany, 18% tłuszczu
  • 400 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 1 łyżeczka soli
  • ¾ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 10 - 15 g soku z limonki, świeżo wyciskanego
  • olej, do smażenia
  • ryż, gotowany, do podania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
3041 kJ / 726.8 kcal
Białko
34 g
Węglowodany
54.1 g
Tłuszcz
44.5 g
Tłuszcz nasycony
26.3 g
Błonnik
5.8 g
Sód
1743.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy