Paneer ze szpinakiem (Saag Paneer)

Paneer ze szpinakiem (Saag Paneer)

4.2 34 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 13 godz. 5 min
2 porcje

Składniki

Paneer
  • mleka min. 3,2%
    1500 g
  • octu
    4 łyżki
    4 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Sos szpinakowy
  • kminu rzymskiego, mielonego
    1 łyżeczka
  • kolendry, mielonej
    1 łyżeczka
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    10 g
  • masła
    20 g
  • śmietany, 18% tłuszczu
    100 g
  • liści szpinaku baby, świeżych
    400 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ - 1 łyżeczka
  • soku z limonki świeżo wyciskanego
    10 - 15 g
  • olej do smażenia
  • ryż gotowany, do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 726.8 kcal / 3041 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 44.5 g
Węglowodany 54.1 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 26.3 g
Sód 1743.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...