
Urządzenia i Akcesoria
Wegetariański gulasz z kapustą włoską, fasolą i pęczakiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
Zielona pasta cytrynowa
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście20 g
-
migdałów, ze skórką20 g
-
bułki tartej20 g
-
oliwy z oliwek60 g
-
skórka otarta z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
Gulasz
-
kapusty włoskiej pokrojonej na 3 cm kawałki300 g
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół300 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych (olej zachować)50 g
-
wody1000 g
-
kaszy jęczmiennej pęczak120 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
tymianku, suszonego1 - 1 ½ łyżeczki
-
kolendry, mielonej1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
białej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy, opłukanej440 - 480 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
319 kcal /
1334 kJ
Białko
14.2 g
Tłuszcz
14.2 g
Węglowodany
11.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SYCĄCE DANIA
10 Przepisów
Polska
Polska