
Urządzenia i Akcesoria
Wegetariański gulasz z kapustą włoską, fasolą i pęczakiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
Zielona pasta cytrynowa
-
20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20 g migdałów, ze skórką
-
20 g bułki tartej
-
60 g oliwy z oliwek
-
skórka otarta z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
¼ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Gulasz
-
300 g kapusty włoskiej pokrojonej na 3 cm kawałki
-
300 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych (olej zachować)
-
1000 g wody
-
120 g kaszy jęczmiennej pęczak
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 - 1 ½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
1 łyżeczka kolendry, mielonej
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
440 - 480 g białej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy, opłukanej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
319 kcal /
1334 kJ
Białko
14.2 g
Tłuszcz
14.2 g
Węglowodany
11.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SYCĄCE DANIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gulasz z boczniaków z pęczakiem
1h 10min
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50min
Potrawka z cukinii i ciecierzycy
30min
Grecki gulasz ziemniaczany
45min
Dyniowe curry z soczewicą i kaszą jaglaną
55min
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
35min
Strączkowy gulasz z czarnuszką i szpinakiem
13h 35min
Gulasz z soczewicy i buraków
55min
Ryż pieczony z warzywami
1h 30min
Chakalaka
45min
Fasolka po śródziemnomorsku
35min
Wegańskie "chili con carne"
1h