
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g fasoli, suchej Kidney
- 800 g wody
- 250 g zielonej soczewicy, suszonej
- 250 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
- 1 łyżeczka kurkumy, suszonej, mielonej
- 1 łyżeczka przyprawy garam masala
- 1 łyżeczka kolendry, mielonej
- ½ łyżeczki chili, suszonego mielonego
- 2 łyżeczki soli
- 100 g masła pokrojonego na kawałki
- 250 g jogurtu naturalnego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 335 kcal / 1404 kJ
- Białko
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Węglowodany
- 38.2 g
- Błonnik
- 6.7 g