Dal makhani

Dal makhani

4.7 208 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 13 godz. 20 min
6 porcji

Składniki

  • fasoli, suchej Kidney
    50 g
  • wody
    800 g
  • zielonej soczewicy, suszonej
    250 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    250 g
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    10 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • kminu rzymskiego, mielonego
    1 łyżeczka
  • kurkumy, suszonej, mielonej
    1 łyżeczka
  • przyprawy garam masala
    1 łyżeczka
  • kolendry, mielonej
    1 łyżeczka
  • chili, suszonego mielonego
    ½ łyżeczki
  • soli
    2 łyżeczki
  • masła pokrojonego na kawałki
    100 g
  • jogurtu naturalnego
    250 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 335 kcal / 1404 kJ
Białko 15.7 g
Tłuszcz 16.3 g
Węglowodany 38.2 g
Błonnik 6.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...