Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g fasoli, suchej, Kidney
- 800 g wody
- 250 g zielonej soczewicy, suszonej
- 250 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 10 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
- 1 łyżeczka kurkumy, suszonej, mielonej
- 1 łyżeczka przyprawy garam masala
- 1 łyżeczka kolendry, mielonej
- ½ łyżeczki chili, suszonego, mielonego
- 2 łyżeczki soli
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- 250 g jogurtu naturalnego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1404 kJ / 335 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 38.2 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Błonnik
- 6.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 min
Chili z pieczoną dynią piżmową i czarną fasolą
45 min
Kokosowy dhal z soczewicy
20min
Ragout z soczewicą i burakami
2 Std. 10 Min
Dahl z mleczkiem kokosowym i szpinakiem
55 min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 min
Indyjski ser ze szpinakiem (Palak Paneer)
45 min
Curry z soczewicą (dal)
40 min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 min
Dal makhani z soczewicy
50 min
Chana masala
35 min
Curry z serem paneer
5h