Dal makhani
TM5 TM6

Dal makhani

5.0 (13 ocen )

Składniki

  • 50 g fasoli Kidney czerwonej, suszonej
  • 800 g wody
  • 250 g zielonej soczewicy, suszonej
  • 250 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 10 g imbiru, świeżego korzenia, obranego, przekrojonego na pół
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 400 g krojonych pomidorów z puszki
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 łyżeczka kurkumy, suszonej, mielonej
  • 1 łyżeczka przyprawy garam masala
  • 1 łyżeczka kolendry, mielonej
  • ½ łyżeczki chili, suszonego, mielonego
  • 2 łyżeczki soli
  • 100 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 250 g jogurtu naturalnego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1404 kJ / 335 kcal
Białko
15.7 g
Węglowodany
38.2 g
Tłuszcz
16.3 g
Błonnik
6.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie