
Urządzenia i Akcesoria
Dal makhani
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 13 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
fasoli, suchej Kidney50 g
-
wody800 g
-
zielonej soczewicy, suszonej250 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki250 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry10 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżeczka
-
kurkumy, suszonej, mielonej1 łyżeczka
-
przyprawy garam masala1 łyżeczka
-
kolendry, mielonej1 łyżeczka
-
chili, suszonego mielonego½ łyżeczki
-
soli2 łyżeczki
-
masła pokrojonego na kawałki100 g
-
jogurtu naturalnego250 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
335 kcal /
1404 kJ
Białko
15.7 g
Tłuszcz
16.3 g
Węglowodany
38.2 g
Błonnik
6.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SYCĄCE DANIA
10 Przepisów
Polska
Polska