![Peruwiańskie quinotto Peruwiańskie quinotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8922264E-2568-4320-850A-A73F9642A796/Derivates/AC0970A4-EF00-43F9-9EA8-380DABAF4525.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g komosy ryżowej (quinoa)
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 50 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych
- 70 g cebul szalotek, przekrojonych na pół
- 15 g oliwy z oliwek
- 400 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 30 g czarnych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 20 g rodzynek sułtanek
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- liście bazylii, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1360 kJ / 325 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 41.7 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Błonnik
- 5.6 g