Urządzenia i Akcesoria
Peruwiańskie quinotto
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
230 g komosy ryżowej (quinoa)
-
40 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
70 g cebul szalotek przekrojonych na pół
-
15 g oliwy z oliwek
-
400 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
30 g czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
20 g rodzynek sułtanek
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
13.8 g
Kalorie
1360 kJ /
325 kcal
Tłuszcz
12.6 g
Błonnik
5.6 g
Węglowodany
41.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron gryczany soba z warzywami i tofu
40 min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 h 10 min
Sałatka z kaszy quinoa
40 min
Crumble po indyjsku
1 h 20 min
Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca
1 h
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50 min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 h 30 min
Gulasz z soczewicą
2 h 50 min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 min
Ragout z soczewicą i burakami
2 h 10 min
Pilaw z ziarnami i burakiem
30 min
Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi
14 h