
Urządzenia i Akcesoria
Peruwiańskie quinotto
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
230 g komosy ryżowej (quinoa)
-
40 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
70 g cebul szalotek przekrojonych na pół
-
15 g oliwy z oliwek
-
400 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
30 g czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
20 g rodzynek sułtanek
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
325 kcal /
1360 kJ
Białko
13.8 g
Tłuszcz
12.6 g
Węglowodany
41.7 g
Błonnik
5.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min
Pilaw z ziarnami i burakiem
30 min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 godz. 10 min
Ragout z marynowanym tofu
1 godz. 40 min
Sałatka z kaszy quinoa
40 min
Sałatka z soczewicy
45 min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 min
Sałatka z kuskusem i ciecierzycą w stylu marokańskim
1 godz. 20 min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50 min
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 godz. 10 min
Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca
1 godz.
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min