
Urządzenia i Akcesoria
Wegetariańskie chili
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porcji
Składniki
-
200 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g ząbków czosnku
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
10 g oliwy z oliwek
-
750 g pomidorów pokrojonych na kawałki
-
200 g papryki (np. czerwona i zielona), pokrojonej w ok. 2 cm paski
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
150 g kukurydzy z puszki odsączonej z zalewy
-
500 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy (ok. 800 g przed odsączeniem)
-
6 wegetariańskich kiełbas sojowo-grzybowych (450-600 g)
-
3 - 4 gałązki kolendry, świeżej tylko liście
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
418 kcal /
1745 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
27 g
Błonnik
13.3 g