Urządzenia i Akcesoria
Wegetariańskie chili
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porcji
Składniki
-
200 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki200 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g ząbków czosnku
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
10 g oliwy z oliwek
-
750 g krojonych pomidorów, z puszki750 g pomidorów pokrojonych na kawałki
-
200 g papryki (np. czerwona i zielona), pokrojonej w ok. 2 cm paski
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
150 g kukurydzy z puszki odsączonej z zalewy
-
500 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy (ok. 800 g przed odsączeniem)
-
6 wegetariańskich kiełbas, dowolnych6 wegetariańskich kiełbas sojowo-grzybowych (450-600 g)
-
3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście3 - 4 gałązki kolendry, świeżej tylko liście
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
24 g
Kalorie
1745 kJ /
418 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
13.3 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chana masala
35 min
Ragout z marynowanym tofu
1 godz. 40 min
Wegetariański gulasz z tofu
30 min
Chakalaka
45 min
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 godz.
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1 godz. 10 min
Wegański sos boloński
40 min
Warzywne curry z mleczkiem kokosowym
50 min
Wegańskie chili
40 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
30 min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min