
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
lub 200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki - 20 g ząbków czosnku
- 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
- 10 g oliwy z oliwek
-
750
g pomidorów pokrojonych na kawałki
lub 750 g krojonych pomidorów z puszki - 200 g papryki (np. czerwona i zielona), pokrojonej w ok. 2 cm paski
- 1 - 1 ½ łyżeczki soli
- 150 g kukurydzy z puszki odsączonej z zalewy
- 500 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy (ok. 800 g przed odsączeniem)
-
6
wegetariańskich kiełbas sojowo-grzybowych (450-600 g)
lub 6 wegetariańskich kiełbas dowolnych -
3 - 4
gałązki kolendry, świeżej tylko liście
lub 3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 418 kcal / 1745 kJ
- Białko
- 24 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Węglowodany
- 27 g
- Błonnik
- 13.3 g