
Urządzenia i Akcesoria
Wegetariańskie chili
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porcji
Składniki
-
czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki200 g
-
ząbków czosnku20 g
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki1
-
oliwy z oliwek10 g
-
pomidorów pokrojonych na kawałki750 g
-
papryki (np. czerwona i zielona), pokrojonej w ok. 2 cm paski200 g
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
kukurydzy z puszki odsączonej z zalewy150 g
-
czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy (ok. 800 g przed odsączeniem)500 g
-
wegetariańskich kiełbas sojowo-grzybowych (450-600 g)6
-
kolendry, świeżej tylko liście3 - 4 gałązki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
418 kcal /
1745 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
27 g
Błonnik
13.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 godz.
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Strączkowy gulasz z czarnuszką i szpinakiem
13 godz. 35 min
Wegańskie burrito i salsa pomidorowa z ananasem
2 godz. 5 min
Chana masala
35 min
Wegetariańskie chop suey
1 godz. 5 min
Ragout z marynowanym tofu
1 godz. 40 min
Gulasz sojowy z knedlami
1 godz.
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1 godz. 10 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Wegańskie chili
40 min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min