Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g czerwonej cebuli, pokrojonej w ćwiartki
lub 200 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki - 20 g ząbków czosnku
- 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
- 10 g oliwy z oliwek
-
750
g pomidorów, pokrojonych na kawałki
lub 750 g krojonych pomidorów z puszki - 200 g papryki (np. czerwona i zielona), pokrojonej w ok. 2 cm paski
- 1 - 1 ½ łyżeczki soli
- 150 g kukurydzy z puszki, odsączonej z zalewy
- 500 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, odsączonej z zalewy (ok. 800 g przed odsączeniem)
-
6
wegetariańskich kiełbas sojowo-grzybowych (450-600 g)
lub 6 wegetariańskich kiełbas, dowolnych -
3 - 4
gałązki kolendry, świeżej, tylko liście
lub 3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1745 kJ / 418 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 13.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
30 phút
Wegańskie "chili con carne"
1h
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1h
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1h 10min
Ragout z marynowanym tofu
1h 40min
Wegańskie burrito i salsa pomidorowa z ananasem
2h 5 phút
Wegańskie chili
40 phút
Dal makhani
13h 20min
Wegetariańskie chop suey
1h 5 phút
Chana masala
35 phút
Pieczarki w wegańskim sosie masala
25 phút
Wegańska fasolka po bretońsku
13 Std. 50 Min