
Urządzenia i Akcesoria
Kwaśne curry rybne (Fish ambul thiyal)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
wody1060 g
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego20 g
-
filetów z dorsza, bez skóry pokrojonych na 3-4 cm kawałki500 g
-
ziaren pieprzu czarnego1 łyżeczka
-
chili, mielonego2 łyżeczki
-
laska cynamonu przełamana na pół1
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry20 g
-
ząbki czosnku3
-
zielone papryczki chili, świeże małe, bez gniazd nasiennych2 - 4
-
liści curry, suszonych5 - 6
-
oleju10 g
-
pasty z tamaryndowca15 - 20 g
-
śmietanki kokosowej100 g
-
soli1 łyżeczka
-
liście bananowca (patrz wskazówka)2 - 3
-
liści curry, świeżych5 - 6
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
213 kcal /
896 kJ
Białko
27 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
6 g
Błonnik
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA SRI LANKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kurczak po tajsku w zielonym curry
45 Min
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 Min
Curry z kurczaka (Koththu roti)
1 Std. 5 Min
Ramen z klopsikami z indyka
2 Std. 25 Min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 Min
Zupa Pho
1 Std. 20 Min
Pikantne zielone curry z pieczonym ryżem
1 Std. 15 Min
Korma z owoców morza
40 Min
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
3 Std. 10 Min
Curry z warzywami
1 Std. 25 Min
Szybki dhansak z jagnięciny
45 Min
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
1 Std. 15 Min