Kofty z jagnięciny i chutney z mango

Kofty z jagnięciny i chutney z mango

4.5 11 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
30 sztuk

Składniki

Chutney z mango
  • ząbki czosnku
    2
  • oleju
    10 g
  • imbiru, suszonego, mielonego
    1 łyżeczka
  • mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki
    1000 g
  • laski cynamonu przełamane na pół
    2
  • białego octu winnego
    200 g
  • cukru
    250 g
  • papryczki piri piri, suszonej, mielonej
    1 łyżeczka
Kofty z jagnięciny
  • jagnięciny bez ścięgien i białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
    500 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    10 g
  • zielone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych
    2
  • kolendry, świeżej
    15 g
  • jogurtu naturalnego
    1 łyżka
  • kminu rzymskiego, mielonego
    1 łyżka
  • kolendry, mielonej
    1 łyżeczka
  • przyprawy garam masala
    1 łyżka
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • woda ilość do namoczenia dłoni
  • olej do smażenia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 167 kcal / 698.7 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...