Urządzenia i Akcesoria
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
30 sztuk
Składniki
Chutney z mango
-
2 ząbki czosnku
-
10 g oleju
-
1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego
-
1000 g mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki
-
2 laski cynamonu przełamane na pół
-
200 g białego octu winnego
-
250 g cukru
-
1 łyżeczka papryczki piri piri, suszonej, mielonej
Kofty z jagnięciny
-
500 g jagnięciny bez ścięgien i białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
2 zielone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych
-
15 g kolendry, świeżej
-
1 łyżka jogurtu naturalnego
-
1 łyżka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka kolendry, mielonej
-
1 łyżka przyprawy garam masala
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
woda ilość do namoczenia dłoni
-
olej do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
4 g
Kalorie
698.7 kJ /
167 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kwaśne curry rybne (Fish ambul thiyal)
1 Std.
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 Min
Curry z wołowiną
45 Min
Kotlety (kofty) z jagnięciny i fety w greckim stylu
30 Min
Wieprzowina z trawą cytrynową (Kuruma iraichchi) z kokosowymi roti
2 Std.
Kurczak w sosie satay
30 Min
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
1 Std. 15 Min
Korma z owoców morza
40 Min
Szybki dhansak z jagnięciny
45 Min
Łosoś teriyaki z soczewicą, szpinakiem i awokado
45 Min
Tagine z jagnięciną
50 Min
Maślany kurczak (Butter chicken)
1 Std.