
Urządzenia i Akcesoria
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
30 sztuk
Składniki
Chutney z mango
-
2 ząbki czosnku
-
10 g oleju
-
1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego
-
1000 g mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki
-
2 laski cynamonu przełamane na pół
-
200 g białego octu winnego
-
250 g cukru
-
1 łyżeczka papryczki piri piri, suszonej, mielonej
Kofty z jagnięciny
-
500 g jagnięciny bez ścięgien i białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
2 zielone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych
-
15 g kolendry, świeżej
-
1 łyżka jogurtu naturalnego
-
1 łyżka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka kolendry, mielonej
-
1 łyżka przyprawy garam masala
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
woda ilość do namoczenia dłoni
-
olej do smażenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
167 kcal /
698.7 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
13 g
Błonnik
0 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Maślany kurczak (Butter chicken)
1 godz.
Kurczak tikka masala z cytrynowym ryżem
4 godz. 30 min
Korma z wołowiny
3 godz. 10 min
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
1 godz. 15 min
Satay z sosem orzechowym
1 godz. 55 min
Kotlety (kofty) z jagnięciny i fety w greckim stylu
30 min
Szybki dhansak z jagnięciny
45 min
Wieprzowina z trawą cytrynową (Kuruma iraichchi) z kokosowymi roti
2 godz.
Curry z kurczaka (Koththu roti)
1 godz. 5 min
Biryani z jagnięciną
1 godz. 20 min
Tagine z jagnięciną
50 min
Kurczak tandoori z miętowym dressingiem
1 godz. 30 min