Kofty z jagnięciny i chutney z mango
TM6 TM5

Kofty z jagnięciny i chutney z mango

4.5 ( 11 ocen )

Składniki

Chutney z mango

  • 2 ząbki czosnku
  • 10 g oleju
  • 1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego
  • 1000 g mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki
  • 2 laski cynamonu przełamane na pół
  • 200 g białego octu winnego
  • 250 g cukru
  • 1 łyżeczka papryczki piri piri, suszonej, mielonej

Kofty z jagnięciny

  • 500 g jagnięciny bez ścięgien i białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 2 zielone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych
  • 15 g kolendry, świeżej
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 łyżeczka kolendry, mielonej
  • 1 łyżka przyprawy garam masala
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • woda ilość do namoczenia dłoni
  • olej do smażenia

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
167 kcal / 698.7 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
13 g
Błonnik
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy