
Urządzenia i Akcesoria
Polędwica z tuńczyka w nori
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
Majonez wasabi
-
proszku wasabi1 czubata łyżeczka
-
wody1 łyżka
-
majonezu100 g
Polędwica z tuńczyka w nori
-
korzenia imbiru, świeżego10 g
-
pasty miso ciemnej50 g
-
sosu sojowego50 g
-
brązowego cukru1 łyżka
-
mirinu40 g
-
soku z limonki świeżo wyciśniętego30 - 40 g
-
awokado pokrojonego w 3 mm półplastry100 g
-
tuńczyka, świeżego (jeden płat)400 g
-
oleju sezamowego20 g
-
octu ryżowego20 g
-
pora pokrojonego w 3 mm plastry150 g
-
wodorostów nori do sushi1 - 2 płaty
-
woda do zwilżenia wodorostów
-
ziarna sezamu do posypania
-
rzodkiewki pokrojone w 2 mm plastry3 - 4
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
340 kcal /
1241 kJ
Białko
16.7 g
Tłuszcz
25.5 g
Węglowodany
10.4 g
Błonnik
2.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ORIENTALNA
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Przystawka z melona i krewetek
30 min
Owoce morza w sosie pomidorowo-ziołowym
30 min
Salsa Verde
15 min
Tajskie paczuszki z łososia na parze
1 godz. 20 min
Szaszłyki z miecznika z sosem teriyaki
40 min
Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej
1 godz. 30 min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 min
Sałatka sycylijska z krewetkami
40 min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1 godz. 5 min
Krewetki Kung Pao
45 min
Łosoś na parze po azjatycku
1 godz.