Polędwica z tuńczyka w nori

Polędwica z tuńczyka w nori

4.4 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

Majonez wasabi
  • proszku wasabi
    1 czubata łyżeczka
  • wody
    1 łyżka
  • majonezu
    100 g
Polędwica z tuńczyka w nori
  • korzenia imbiru, świeżego
    10 g
  • pasty miso ciemnej
    50 g
  • sosu sojowego
    50 g
  • brązowego cukru
    1 łyżka
  • mirinu
    40 g
  • soku z limonki świeżo wyciśniętego
    30 - 40 g
  • awokado pokrojonego w 3 mm półplastry
    100 g
  • tuńczyka, świeżego (jeden płat)
    400 g
  • oleju sezamowego
    20 g
  • octu ryżowego
    20 g
  • pora pokrojonego w 3 mm plastry
    150 g
  • wodorostów nori do sushi
    1 - 2 płaty
  • woda do zwilżenia wodorostów
  • ziarna sezamu do posypania
  • rzodkiewki pokrojone w 2 mm plastry
    3 - 4

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 340 kcal / 1241 kJ
Białko 16.7 g
Tłuszcz 25.5 g
Węglowodany 10.4 g
Błonnik 2.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...