
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Majonez wasabi
- 1 czubata łyżeczka proszku wasabi
- 1 łyżka wody
- 100 g majonezu
Polędwica z tuńczyka w nori
- 10 g korzenia imbiru, świeżego
- 50 g pasty miso ciemnej
- 50 g sosu sojowego
- 1 łyżka brązowego cukru
- 40 g mirinu
- 30 - 40 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
- 100 g awokado pokrojonego w 3 mm półplastry
- 400 g tuńczyka, świeżego (jeden płat)
- 20 g oleju sezamowego
- 20 g octu ryżowego
- 150 g pora pokrojonego w 3 mm plastry
- 1 - 2 płaty wodorostów nori do sushi
- woda do zwilżenia wodorostów
- ziarna sezamu do posypania
- 3 - 4 rzodkiewki pokrojone w 2 mm plastry
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 340 kcal / 1241 kJ
- Białko
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
- Węglowodany
- 10.4 g
- Błonnik
- 2.6 g