Wrapy z pastą z fasoli i pieczonymi warzywami
TM5 TM6

Wrapy z pastą z fasoli i pieczonymi warzywami

3.7 (28 ocen)

Składniki

  • 200 g korzenia selera, pokrojonego w słupki (9 x 2 cm)
  • 20 g cebuli
  • 200 g papryki, czerwonej, żółtej, zielonej lub mieszanych, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (9 x 2 cm)
  • 5 ząbków czosnku, w łupinie
  • 1 ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 150 g wody
  • 300 g mąki pszennej pełnoziarnistej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 50 g soku z czerwonych buraków
    lub 60 g soku z czerwonych buraków, samodzielnie przygotowanego (patrz wskazówka)
  • 40 g oleju
  • 360 g fasoli cannelini, z puszki, odsączonej z zalewy
  • 5 g liści natki pietruszki, świeżych
    lub 5 g liści kolendry, świeżych
  • 30 g płatków drożdżowych, nieaktywnych
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1820.5 kJ / 435.1 kcal
Białko
16.3 g
Węglowodany
79.4 g
Tłuszcz
8.8 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Błonnik
14.4 g
Sód
734.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy