
Urządzenia i Akcesoria
Wrapy z pastą z fasoli i pieczonymi warzywami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
-
korzenia selera pokrojonego w słupki (9 x 2 cm)200 g
-
cebuli20 g
-
papryki czerwonej, żółtej, zielonej lub mieszanych, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (9 x 2 cm)200 g
-
ząbków czosnku w łupinie5
-
soli1 ¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
wody150 g
-
mąki pszennej pełnoziarnistej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu300 g
-
soku z czerwonych buraków50 g
-
oleju40 g
-
fasoli cannelini, z puszki odsączonej z zalewy360 g
-
liści natki pietruszki, świeżych5 g
-
płatków drożdżowych nieaktywnych30 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego10 g
-
kminu rzymskiego, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
435.1 kcal /
1820.5 kJ
Białko
16.3 g
Tłuszcz
8.8 g
Węglowodany
79.4 g
Błonnik
14.4 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
734.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKO I ZDROWO
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 Std. 10 Min
Buraczane bułeczki bao z boczniakami
1 Std. 40 Min
Dyniowe curry z soczewicą i kaszą jaglaną
55 Min
Jaglane nuggetsy z sosem jogurtowo-musztardowym
2 Std.
Ziołowe falafele z sosem jogurtowym z tahini
15 Std.
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 Std. 10 Min
Ryż pieczony z warzywami
1 Std. 30 Min
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1 Std.
Tofu nuggetsy z pesto pietruszkowo-nerkowcowym i kaszą bulgur
2 Std. 10 Min
Placki warzywne z botwinką
30 Min
Placek z hummusem z cieciorki
20 Min
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1 Std.