Wrapy z pastą z fasoli i pieczonymi warzywami

Wrapy z pastą z fasoli i pieczonymi warzywami

3.8 29 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji

Składniki

  • korzenia selera pokrojonego w słupki (9 x 2 cm)
    200 g
  • cebuli
    20 g
  • papryki czerwonej, żółtej, zielonej lub mieszanych, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (9 x 2 cm)
    200 g
  • ząbków czosnku w łupinie
    5
  • soli
    1 ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • wody
    150 g
  • mąki pszennej pełnoziarnistej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    300 g
  • soku z czerwonych buraków
    50 g
    60 g soku z czerwonych buraków, samodzielnie przygotowanego (patrz wskazówka)
  • oleju
    40 g
  • fasoli cannelini, z puszki odsączonej z zalewy
    360 g
  • liści natki pietruszki, świeżych
    5 g
    5 g liści kolendry, świeżych
  • płatków drożdżowych nieaktywnych
    30 g
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    10 g
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 435.1 kcal / 1820.5 kJ
Białko 16.3 g
Tłuszcz 8.8 g
Węglowodany 79.4 g
Błonnik 14.4 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 734.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...