
Urządzenia i Akcesoria
Sos puttanesca
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
30 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
-
½ łyżeczki papryczki chili, suszonej, w płatkach
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
20 czarnych oliwek, bez pestek pokrojonych w plasterki
-
30 g oliwy z oliwek, extra virgin
-
800 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 - 2 szczypty cukru (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
83.3 kcal /
348.5 kJ
Białko
1.5 g
Tłuszcz
6.4 g
Węglowodany
6.5 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
590.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wegańskie chili
40 min
Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem
55 min
Spaghetti z kaparami i anchois (TM5, TM6)
35 min
Penne all'arrabbiata
20 min
Sos amatriciana
50 min
Sos arrabbiata
40 min
Dal makhani
13 godz. 20 min
Penne puttanesca
50 min
Sos neapolitański
1 godz.
Czerwone pesto
5 min
Spaghetti aglio e olio (TM5, TM6)
35 min
Pisto - hiszpański gulasz warzywny
50 min