Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 jajko, sparzone
Kruche ciasto z migdałami
- 50 g cukru
-
100
g migdałów, blanszowanych
lub 100 g migdałów, ze skórką - 200 g mąki pszennej
- 150 g masła, zamrożonego, pokrojonego w 2 cm kostkę
Lukier pomarańczowy i karmelizowane cytrusy
- 1 pomarańcza, ekologiczna
- 1 ½ cytryny, ekologicznej
- 200 g cukru
- migdały, w płatkach, do dekoracji
-
mięta, świeża, tylko liście, do dekoracji
lub melisa, świeża, tylko liście, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1298.3 kJ / 310.1 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 15.9 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 9.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
2h 40 min
Wytrawna babka z zielonym farszem i jajkami
2h 30min
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2h 15 min
Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym
1 Std. 30 Min
Bezy klasyczne
3h 15min
Mazurek różany
1 Std. 40 Min
Pascha Wielkanocna
12h 30 min.
Gazpacho morelowo-pomidorowe
1 Std. 15 Min
Wielkanocna pascha z pistacjami
13h
Mazurek śliwkowy
1 Std. 45 Min
Wieniec z halloumi i rozmarynem
1 Std. 50 Min
Mazurek chałwowy
7 Std. 30 Min