Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 jajko, sparzone
Kruche ciasto z migdałami
- 50 g cukru
-
100
g migdałów, blanszowanych
lub 100 g migdałów, ze skórką - 200 g mąki pszennej
- 150 g masła, zamrożonego, pokrojonego w 2 cm kostkę
Lukier pomarańczowy i karmelizowane cytrusy
- 1 pomarańcza, ekologiczna
- 1 ½ cytryny, ekologicznej
- 200 g cukru
- migdały, w płatkach, do dekoracji
-
mięta, świeża, tylko liście, do dekoracji
lub melisa, świeża, tylko liście, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1298.3 kJ / 310.1 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 15.9 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 9.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cynamonowe śliwki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Poncz świąteczny z żurawiną
20 Min
Wieniec z halloumi i rozmarynem
1 Std. 50 Min
Drożdżowy koszyczek wielkanocny
2 godz. 10 min
Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym
1 godz. 30 min
Pascha Wielkanocna
12 Std. 30 Min
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
2 Std. 45 Min
Wytrawne palmiery na dwa sposoby
1 godz. 40 min
Wielkanocny baranek z makiem
2 godz. 15 min
Wielkanocna pascha z pistacjami
13 godz.
Baranek wielkanocny
1 godz. 30 min
Mazurek chałwowy
7h 30min