Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 jajko, sparzone
Kruche ciasto z migdałami
- 50 g cukru
-
100
g migdałów, blanszowanych
lub 100 g migdałów, ze skórką - 200 g mąki pszennej
- 150 g masła, zamrożonego, pokrojonego w 2 cm kostkę
Lukier pomarańczowy i karmelizowane cytrusy
- 1 pomarańcza, ekologiczna
- 1 ½ cytryny, ekologicznej
- 200 g cukru
- migdały, w płatkach, do dekoracji
-
mięta, świeża, tylko liście, do dekoracji
lub melisa, świeża, tylko liście, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1298.3 kJ / 310.1 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 15.9 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 9.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mazurek czekoladowo-kajmakowy z orzechami
1 Std. 40 Min
Wielkanocna pascha z pistacjami
13u.
Mazurek cytrynowy
2h
Wolno gotowane ananasy w syropie chili z kruszonką kokosową (z osłoną noża miksującego)
3u. 40min
Mazurek różany
1 Std. 40 Min
Focaccia łąka
2u. 45min
Tort tropikalny z bezikami
5h
Pascha Wielkanocna
12h 30min
Wytrawna halloweenowa tarta dyniowa
2h
Mazurek śliwkowy
1h 45 min
Bezy klasyczne
3 Std. 15 Min
Mazurek chałwowy
7hod. 30min