
Urządzenia i Akcesoria
Mazurek wieniec z karmelizowanymi cytrusami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
12 porcji
Składniki
-
jajko sparzone1
Kruche ciasto z migdałami
-
cukru50 g
-
migdałów, blanszowanych100 g
-
mąki pszennej200 g
-
masła zamrożonego, pokrojonego w 2 cm kostkę150 g
Lukier pomarańczowy i karmelizowane cytrusy
-
pomarańcza ekologiczna1
-
cytryny ekologicznej1 ½
-
cukru200 g
-
migdały, w płatkach do dekoracji
-
mięta, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
310.1 kcal /
1298.3 kJ
Białko
4.4 g
Tłuszcz
15.9 g
Węglowodany
15.9 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Sód
9.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Czarna focaccia
2 godz. 40 min
Wytrawna halloweenowa tarta dyniowa
2 godz.
Drożdżowa choinka z białym makiem
1 godz. 50 min
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2 godz. 15 min
Tort orzechowo-makowy
4 godz. 30 min
Płynące ciasto czekoladowe z wędzonym twarogiem
30 min
Sernik czekoladowy z gruszkami w winie
13 godz. 50 min
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
2 godz. 40 min
Mazurek różany
1 godz. 40 min
Wielkanocna pascha z pistacjami
13 godz.
Pascha Wielkanocna
12 godz. 30 min
Mazurek śliwkowy
1 godz. 45 min