
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g fig, suszonych bez ogonków, namoczonych (patrz wskazówka)
- 225 g moreli suszonych, bez pestek namoczonych (patrz wskazówka)
- 300 g wody z namaczania owoców (patrz wskazówka)
- 225 g cukru
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcja
- Kalorie
- 1819 kcal / 7611 kJ
- Białko
- 17.2 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Węglowodany
- 426.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orientalny chutney z moreli
1 godz. 30 min
Dżem z owoców leśnych
40 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Dżem z jabłek i kiwi
40 min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40 min
Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą
2 godz. 30 min
Powidła owocowe
1 godz. 35 min
Konfitura jagodowa z anyżem
1 godz. 10 min
Konfitura ananasowa z wanilią
35 min
Marmolada pomarańczowo-daktylowa
40 min
Krem figowy z orzechami laskowymi
20 min
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
45 min