Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g fig, suszonych, bez ogonków, namoczonych (patrz wskazówka)
- 225 g moreli suszonych, bez pestek, namoczonych (patrz wskazówka)
- 300 g wody, z namaczania owoców (patrz wskazówka)
- 225 g cukru
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcja
- Kalorie
- 7611 kJ / 1819 kcal
- Białko
- 17.2 g
- Węglowodany
- 426.5 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Szybka konfitura z cytrusów
1h 30min
Dżem o smaku Piña colada
30 min
Biscotti z migdałami i gruszki w syropie
4h 50 min
Konfitura ananasowa z wanilią
35 min
Konfitura jabłkowa z migdałami
1h 30min
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
45 min
Konfitura jagodowa z anyżem
1h 10 min
Dżem z jabłek i kiwi
40 min
Marmolada pomarańczowo-daktylowa
40 min
Konfitura żurawinowa do mięs i serów
4 Std. 45 Min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1h 25 min
Dżem śliwkowo-borówkowy; Dżem jabłkowo-dyniowy (z cukrem żelującym 2:1)
1h