Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g fig, suszonych, bez ogonków, namoczonych (patrz wskazówka)
- 225 g moreli suszonych, bez pestek, namoczonych (patrz wskazówka)
- 300 g wody, z namaczania owoców (patrz wskazówka)
- 225 g cukru
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcja
- Kalorie
- 7611 kJ / 1819 kcal
- Białko
- 17.2 g
- Węglowodany
- 426.5 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Konfitura jabłkowa z migdałami
1 Std. 30 Min
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
45 Min
Pasta pralinowa
30 Min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 Std. 30 Min
Konfitura ananasowa z wanilią
35 min
Krem figowy z orzechami laskowymi
20 Min
Ciasteczka amaretti
1 Std. 10 Min
Powidła owocowe
1hod. 35min
Konfitura jagodowa z anyżem
1 Std. 10 Min
Marmolada pomarańczowo-daktylowa
40 Min
Szybki dżem z mrożonych owoców jagodowych
30 Min