Wersje kompatybilne
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
100
g tapioki, drobnej
lub 100 g tapioki, dużych perełek - 300 g mąki kukurydzianej
- 470 g wody, letniej
-
40
g świeżych drożdży, pokruszonych
lub 4 łyżeczki suchych drożdży - 1 ½ - 2 łyżeczki soli
- 50 g oleju rzepakowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
- 50 g ziaren sezamu, białego
- Wartości odżywcze
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 500 kJ / 119.4 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 18.8 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 266.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1 Std. 30 Min
Bezglutenowe bułki
1 Std. 15 Min
Bezglutenowy wieloziarnisty chleb z kukurydzy i kaszy gryczanej
2 Std. 30 Min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2h 45min
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 Std. 10 Min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2h 45min
Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
2h
Bezglutenowy chleb tostowy
15 godz.
Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)
4h 15min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 Std. 25 Min
Bezglutenowy chleb życia
1 Std. 10 Min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 Std. 30 Min