Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
22 kromki
Składniki
-
120 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
100 g tapioki, dużych perełek100 g tapioki, drobnej
-
300 g mąki kukurydzianej
-
470 g wody letniej
-
4 łyżeczki suchych drożdży40 g świeżych drożdży pokruszonych
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
-
50 g oleju rzepakowego
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
50 g ziaren sezamu, białego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
266.5 mg
Białko
2.2 g
Kalorie
500 kJ /
119.4 kcal
Tłuszcz
4.2 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
18.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA IV
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3h 10min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2h
Bezglutenowy chleb kukurydziany
1h 20min
Bezglutenowy wieloziarnisty chleb z kukurydzy i kaszy gryczanej
2h 30min
Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
2h
Bezglutenowe bułki
1h 15min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2h 45min
Naleśniki z mąki ryżowej
35min
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1h 30min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2h 25min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1h 10min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2h 45min