Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką

Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką

3.4 61 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
22 kromki

Składniki

  • kaszy gryczanej, niepalonej
    120 g
  • tapioki, drobnej
    100 g
    100 g tapioki, dużych perełek
  • mąki kukurydzianej
    300 g
  • wody letniej
    470 g
  • świeżych drożdży pokruszonych
    40 g
    4 łyżeczki suchych drożdży
  • soli
    1 ½ - 2 łyżeczki
  • oleju rzepakowego
    50 g
  • proszku do pieczenia, bezglutenowego
    2 łyżeczki
  • ziaren sezamu, białego
    50 g

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 119.4 kcal / 500 kJ
Białko 2.2 g
Tłuszcz 4.2 g
Węglowodany 18.8 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Sód 266.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...