Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g wody, plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
- 200 g ziemniaków, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
- 150 g mleka
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 30 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 1 łyżeczka cukru
- 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
- 450 g miksu mąk bezglutenowych do wypieku chleba, Schär Mix B®
- 50 g skrobi z tapioki
- 25 g mąki z komosy ryżowej
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżka ziaren sezamu, czarnego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 349.4 kJ / 115.9 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1h 30min
Bezglutenowe bułki
1h 15min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 Std. 45 Min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 Std. 45 Min
Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
2 Std.
Bezglutenowy chleb tostowy
15h
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 Std. 25 Min
Focaccia (bez glutenu)
1h
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
2 godz. 30 min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2h 50min