Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem

Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem

4.3 57 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
20 kromek

Składniki

  • wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
    900 g
  • ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
    200 g
  • mleka
    150 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    10 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    30 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
    20 g
  • miksu mąk bezglutenowych do wypieku chleba Schär Mix B®
    450 g
  • skrobi z tapioki
    50 g
  • mąki z komosy ryżowej
    25 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • ziaren sezamu, czarnego (opcjonalnie)
    1 łyżka

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 115.9 kcal / 349.4 kJ
Białko 3.2 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 21.2 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...