Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g ziaren słonecznika
- 160 g siemienia lnianego
- 140 g ziaren sezamu, białego
- 220 g mąki kukurydzianej
- 1 ½ łyżeczki soli
- 110 g oleju rzepakowego lub słonecznikowego
- 500 g wody, wrzącej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2221.4 kJ / 530.9 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 33.7 g
- Tłuszcz
- 41.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 11.3 g
- Sód
- 449.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2h
Chrupkie pieczywo orzechowe
1u. 50min
Niskowęglowodanowe podpłomyki z Trio Seeds i nasionami chia
50 min
Chrupkie pieczywo
40 min
Razowe krakersy orkiszowe z parmezanem i słonecznikiem
50 min
Batony z orzeszkami ziemnymi
1h 30min
Ciasteczka Śródziemnomorskie
1h
Krakersy z sezamem i makiem
40 min
Krakersy z komosy ryżowej i chia
35 min
Chipsy z siemienia lnianego z dipem z buraków
4h 50 min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3u. 30min
Bezglutenowy chleb życia
1h 10 min