Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g ziaren słonecznika
- 160 g siemienia lnianego
- 140 g ziaren sezamu, białego
- 220 g mąki kukurydzianej
- 1 ½ łyżeczki soli
- 110 g oleju rzepakowego lub słonecznikowego
- 500 g wody, wrzącej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2221.4 kJ / 530.9 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 33.7 g
- Tłuszcz
- 41.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 11.3 g
- Sód
- 449.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10min
Bagietka bezglutenowa
1 Std. 45 Min
Napój migdałowy
10min
Krakersy z sezamem i makiem
40 Min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10min
Placek z ciecierzycy z warzywnym dipem curry
1h 20min
Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami
8 godz. 10 min
Pesto z jarmużu
25 Min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3 godz. 30 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 godz. 45 min
Mąka gryczana
5min
Chrupkie pieczywo
40 Min