Chlebki duńskie Bożeny Małek

Chlebki duńskie Bożeny Małek

4.8 171 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porcji

Składniki

  • ziaren słonecznika
    140 g
  • siemienia lnianego
    160 g
  • ziaren sezamu, białego
    140 g
  • mąki kukurydzianej
    220 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • oleju rzepakowego lub słonecznikowego
    110 g
  • wody wrzącej
    500 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 530.9 kcal / 2221.4 kJ
Białko 12.8 g
Tłuszcz 41.3 g
Węglowodany 33.7 g
Błonnik 11.3 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 449.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...