
Urządzenia i Akcesoria
Chlebki duńskie Bożeny Małek
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porcji
Składniki
-
ziaren słonecznika140 g
-
siemienia lnianego160 g
-
ziaren sezamu, białego140 g
-
mąki kukurydzianej220 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
oleju rzepakowego lub słonecznikowego110 g
-
wody wrzącej500 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
530.9 kcal /
2221.4 kJ
Białko
12.8 g
Tłuszcz
41.3 g
Węglowodany
33.7 g
Błonnik
11.3 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Sód
449.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX
20 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Krakersy z sezamem i makiem
40 min
Chleb gryczany z Trio Seeds i jabłkami
2 godz. 20 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 min
Sól sezamowa (gomasio)
20 min
Cantuccini
1 godz. 15 min
Chrupkie pieczywo orzechowe
1 godz. 50 min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3 godz. 30 min
Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami
8 godz. 10 min
Chrupkie pieczywo
40 min
Kulki z amarantusa i kakao
1 godz. 20 min
Batony z orzeszkami ziemnymi
1 godz. 30 min