![Chlebki duńskie Bożeny Małek Chlebki duńskie Bożeny Małek](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/37B4FE13-1FCF-4F4C-BEA3-83C0EAAF7B7C/Derivates/0E1B5577-9057-410A-8A2E-5A758E42AC9E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g ziaren słonecznika
- 160 g siemienia lnianego
- 140 g ziaren sezamu, białego
- 220 g mąki kukurydzianej
- 1 ½ łyżeczki soli
- 110 g oleju rzepakowego lub słonecznikowego
- 500 g wody, wrzącej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2221.4 kJ / 530.9 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 33.7 g
- Tłuszcz
- 41.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 11.3 g
- Sód
- 449.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 min
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2小时
Razowe krakersy orkiszowe z parmezanem i słonecznikiem
50 分钟
Krakersy z sezamem i makiem
40 Min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3 Std. 30 Min
Niskowęglowodanowe podpłomyki z Trio Seeds i nasionami chia
50 分钟
Sól sezamowa (gomasio)
20 Min
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40 Min
Chrupkie pieczywo
40 Min
Wieloziarniste batony kakaowe
50 分钟
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 godz. 45 min
Mąka gryczana
5 min