
Urządzenia i Akcesoria
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
20 kawałków
Składniki
-
300 g wody
-
450 g dyni Hokkaido pokrojonej na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)
Nadzienie
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
60 g oleju pozostałego po odsączeniu pomidorów
-
90 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych (olej zachować)
-
½ łyżeczki oregano, suszonego (opcjonalnie)
-
¾ - 1 łyżeczka soli
Dyniowe ciasto
-
250 g wody
-
30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
570 g mąki pszennej chlebowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
2 łyżeczki soli
-
50 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
174.4 kcal /
730.2 kJ
Białko
4.1 g
Tłuszcz
7.3 g
Węglowodany
23.9 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
306.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA III
10 Przepisów
Polska
Polska