Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)

Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)

4.6 473 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
20 kawałków

Składniki

  • wody
    300 g
  • dyni Hokkaido pokrojonej na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)
    450 g
Nadzienie
  • cebuli przekrojonej na pół
    70 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oleju pozostałego po odsączeniu pomidorów
    60 g
    60 g oleju rzepakowego
  • suszonych pomidorów, w oleju odsączonych (olej zachować)
    90 g
  • oregano, suszonego (opcjonalnie)
    ½ łyżeczki
  • soli
    ¾ - 1 łyżeczka
Dyniowe ciasto
  • wody
    250 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    30 g
  • mąki pszennej chlebowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    570 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
    50 g

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 174.4 kcal / 730.2 kJ
Białko 4.1 g
Tłuszcz 7.3 g
Węglowodany 23.9 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 306.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...