Urządzenia i Akcesoria
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
20 kawałków
Składniki
-
300 g wody
-
450 g dyni Hokkaido pokrojonej na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)
Nadzienie
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
60 g oleju rzepakowego60 g oleju pozostałego po odsączeniu pomidorów
-
90 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych (olej zachować)
-
½ łyżeczki oregano, suszonego (opcjonalnie)
-
¾ - 1 łyżeczka soli
Dyniowe ciasto
-
250 g wody
-
30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
570 g mąki pszennej chlebowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
2 łyżeczki soli
-
50 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
306.1 mg
Białko
4.1 g
Kalorie
730.2 kJ /
174.4 kcal
Tłuszcz
7.3 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
23.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA III
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pomidorowy chlebek do odrywania
1 godz. 50 min
Halloweenowe ciasto dyniowe
2 godz. 10 min
Ciasteczka dyniowo-imbirowe
2 godz.
Różowe bułki z czarnuszką
2 godz.
Halloweenowe bułeczki dyniowe
2 godz. 40 min
Makaron z dynią i jarmużem
40 min
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1 godz. 50 min
Zapiekanka makaronowa z dynią i serem
1 godz.
Placki z dyni i kurczaka
40 min
Drożdżowe ciasto dyniowe
2 godz. 15 min
Kwadraty dyniowe z orzechami
1 godz.
Tarta z dynią
1 godz. 40 min