Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)

Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)

4.6 478 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
20 kawałków

Składniki

  • 300 g wody
  • 450 g dyni Hokkaido pokrojonej na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)
Nadzienie
  • 70 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 60 g oleju pozostałego po odsączeniu pomidorów
    60 g oleju rzepakowego
  • 90 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych (olej zachować)
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego (opcjonalnie)
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
Dyniowe ciasto
  • 250 g wody
  • 30 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 570 g mąki pszennej chlebowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 2 łyżeczki soli
  • 50 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 174.4 kcal / 730.2 kJ
Białko 4.1 g
Tłuszcz 7.3 g
Węglowodany 23.9 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 306.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...