
Urządzenia i Akcesoria
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
20 kawałków
Składniki
-
wody300 g
-
dyni Hokkaido pokrojonej na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)450 g
Nadzienie
-
cebuli przekrojonej na pół70 g
-
ząbki czosnku2
-
oleju pozostałego po odsączeniu pomidorów60 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych (olej zachować)90 g
-
oregano, suszonego (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
soli¾ - 1 łyżeczka
Dyniowe ciasto
-
wody250 g
-
drożdży świeżych pokruszonych30 g
-
mąki pszennej chlebowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu570 g
-
soli2 łyżeczki
-
oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy50 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
174.4 kcal /
730.2 kJ
Białko
4.1 g
Tłuszcz
7.3 g
Węglowodany
23.9 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
306.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA III
10 Przepisów
Polska
Polska