Urządzenia i Akcesoria
Spaetzli - szwajcarskie kluski kładzione
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porcji
Składniki
-
3 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
250 g liści szpinaku baby, świeżych
-
4 jajka
-
550 g mąki pszennej
-
200 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania spaetzli
-
100 g serka kremowego śmietankowego
-
3 łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania spaetzli
-
1 ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcja
Sód
975.7 mg
Białko
11.6 g
Kalorie
1543.2 kJ /
368.8 kcal
Tłuszcz
11.1 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Węglowodany
55.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
OSZCZĘDNIE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kluski francuskie z Varomy
20 min
Naleśnikowy makaron
55 min
Pulpety perłowe z ryżem
2 godz.
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1 godz. 10 min
Zupa krem szparagowo-ziemniaczana z szaszłykami z krewetek
35 min
Bliny z paprykowym ragout
2 godz.
Sos cytrynowy
20 min
Cannelloni z farszem z karczochów i sosem pomidorowym
1 godz. 35 min
Drożdżówki Gibassier
2 godz. 10 min
Kluski kładzione z kaszy manny
45 min
Klopsy z seitana z sosem kaparowym
1 godz. 30 min
Makaron z rybnymi pulpecikami i sosem śmietanowym
1 godz.