Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g daktyli, suszonych, bez pestek
- woda, wrząca, ilość do namoczenia daktyli
-
50
g orzechów laskowych, blanszowanych (patrz wskazówka)
lub 50 g orzechów laskowych (patrz wskazówka) - 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 1 awokado, dojrzałe, pokrojone na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 5890.8 kJ / 1407 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 150 g
- Tłuszcz
- 91 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.5 g
- Błonnik
- 20 g
- Sód
- 56 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cytrynowo-kokosowe kulki jaglane
2u.
Owsiane ciasteczka czekoladowo-orzechowe
1 Std. 15 Min
Krem kokosowy z gorzką czekoladą (à la Bounty®)
50 Min
Kulki z suszonymi śliwkami
30 Min
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
1 Std. 45 Min
Kulki energetyczne z kaszy jaglanej
55min
Jaglane batony z migdałami
4h 20 min
Krem czekoladowy z daktylami (daktylla)
1u. 10min
Wegański mus z bananów i awokado
1u. 10min
Masło orzechowe
5 Min
Krem czekoladowy z awokado
5 Min
Fit batoniki kokosowo-czekoladowe z kaszy jaglanej
3h 30min