Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g daktyli, suszonych, bez pestek
- woda, wrząca, ilość do namoczenia daktyli
-
50
g orzechów laskowych, blanszowanych (patrz wskazówka)
lub 50 g orzechów laskowych (patrz wskazówka) - 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 1 awokado, dojrzałe, pokrojone na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 5890.8 kJ / 1407 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 150 g
- Tłuszcz
- 91 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.5 g
- Błonnik
- 20 g
- Sód
- 56 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wegański mus z bananów i awokado
1h 10min
Krem czekoladowy z awokado
5 Min
Brownie fasolowo-gryczane
1h
Masło orzechowe
5 Min
Kakaowy budyń jaglany z powidłami
20 Min
Migdałowe brownie z buraka
1h 55min
Jaglane batony z migdałami
4u. 20min
Krem czekoladowy z daktylami (daktylla)
1h 10min
Krem kokosowy z gorzką czekoladą (à la Bounty®)
50min
Czekoladowo-orzechowa pasta z ciecierzycy (cieciorella)
40 min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3u. 30min
Placki z masy migdałowej po produkcji domowego napoju migdałowego
30min