Portugalskie mini tarty z kremem budyniowym (pasteis de nata)

Portugalskie mini tarty z kremem budyniowym (pasteis de nata)

4.6 180 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
24 sztuki

Składniki

  • 100 g wody
  • 160 - 180 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 8 żółtek
  • 20 g mąki pszennej
  • 20 g skrobi ziemniaczanej
    20 g skrobi kukurydzianej
  • masło do natłuszczenia form
  • 2 opakowania ciasta francuskiego (500-550 g)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Białko 2.8 g
Kalorie 804.7 kJ / 192.2 kcal
Tłuszcz 13.1 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 15.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...