
Urządzenia i Akcesoria
Mini ciasta marchewkowe z Varomy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
80 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
-
2 jajka
-
80 g cukru
-
100 g marchewki pokrojonej w 1-1,5 cm plastry
-
100 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
40 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
40 g rodzynek
-
500 g wody
-
lody waniliowe ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
318 kcal /
1330 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
32 g
Błonnik
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKO I SMACZNIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciastka bretońskie (bez cukru)
1 godz.
Ciasteczka twarogowe zajączki
1 godz. 10 min
Kakaowe ciastka z orkiszem i kremem
1 godz. 25 min
Muffiny z mąki owsianej z masłem orzechowym
50 min
Ciastka czekoladowo-pomarańczowe (bez cukru)
35 min
Mini ciasta czekoladowe z Varomy
1 godz.
Muffinki migdałowe
40 min
Twarogowe ciastka „wąsy” na patyczku
3 godz.
Muffinki marchewkowe z makiem
1 godz.
Muffinki śniadaniowe z jabłkami i orzechami
45 min
Muffinki kokosowe (bez cukru)
40 min
Muffinki z nadzieniem czekoladowym
50 min