Urządzenia i Akcesoria
Mini ciasta marchewkowe z Varomy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
80 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
-
2 jajka
-
80 g cukru
-
100 g marchewki pokrojonej w 1-1,5 cm plastry
-
100 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
40 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
40 g rodzynek
-
500 g wody
-
cukier puder, ilość do dekoracjilody waniliowe ilość do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5 g
Kalorie
1330 kJ /
318 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKO I SMACZNIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasteczka owsiane marchewkowo-pomarańczowe
45 min
Cynamonowe śliwki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Ciasteczka „ze wszystkim”
50 min
Bananowe muffiny z orzechami włoskimi
35 min
Muffiny buraczano-czekoladowe
30 min
Ciastka marchewkowe z jabłkiem
1 godz. 45 min
Ciasto z batatów
1 godz. 50 min
Ciasteczka dyniowo-imbirowe
2 godz.
Muffinki marchewkowe z orzechami
45 min
Babeczki marchewkowo-kokosowe
1 godz. 25 min
Kwadraty dyniowe z orzechami
1 godz.
Muffinki kokosowe (bez cukru)
40 min