Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
- 2 jajka
- 80 g cukru
- 100 g marchewki, pokrojonej w 1-1,5 cm plastry
- 100 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 40 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 40 g rodzynek
- 500 g wody
-
lody waniliowe, ilość do podania
lub cukier puder, ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1330 kJ / 318 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Halloweenowe bułeczki dyniowe
2h 40min
Mini ciasta czekoladowe z Varomy
1h
Lody jabłkowo-bananowe z ciasteczkami Speculoos
3h 10 min
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1h 20min
Rożki kokosowo-migdałowe
1h 20min
Lodowy deser groszkowo-miętowy
10 min
Ciasto czekoladowe na parze z bitą śmietaną
1h 10min
Makaroniki migdałowe
35min
Mini ciasta waniliowe z dżemem malinowym z Varomy
1h
Ciasto cytrynowe na parze
2h 20min
Ciasteczka bananowo-orzechowe
45 min
Ciasto marchewkowe z Varomy z kremem cytrynowym (lemon curd)
1h 15min