Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
- 2 jajka
- 80 g cukru
- 100 g marchewki, pokrojonej w 1-1,5 cm plastry
- 100 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 40 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 40 g rodzynek
- 500 g wody
-
lody waniliowe, ilość do podania
lub cukier puder, ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1330 kJ / 318 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Batoniki kokosowo-migdałowe
1h 20 min
Muffiny z mąki owsianej z masłem orzechowym
50min
Krem orzechowo-czekoladowy bez laktozy
5 Min
Bułeczki drożdżowe z groszkami czekolady i piankami marshmallow
2 godz. 30 min
Paleo płatki śniadaniowe
40 Min
Gotowanie na parze 4 bananów z czekoladowym nadzieniem
20 min
Zdrowe kulki kakaowe
1h 20 min
Kukurydziany biszkopt z owocami
1h
Ciastka czekoladowo-pomarańczowe (bez cukru)
35min
Ciasto marchewkowo-bananowe
2 godz. 30 min
Ciasto marchewkowe z mąką pszenną razową
2h 15 min
Ciasto marchewkowe z Varomy z kremem cytrynowym (lemon curd)
1h 15min