
Wersje kompatybilne
Bezglutenowe placki z jabłkami w aromatycznym syropie
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Jabłka w aromatycznym syropie
- 1000 g wody
- 3 laski cynamonu przełamane na pół
- 2 laski wanilii przekrojone wzdłuż na pół
- 250 g cukru kokosowego
- 400 g jabłek, zielonych np. Granny Smith, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
Bezglutenowe placki
- 100 g ryżu brązowego
- 100 g kaszy gryczanej, niepalonej
- 180 - 200 g bananów (2 szt.), pokrojonych na kawałki
- 1 jajko
- 300 g napoju roślinnego np. migdałowego, sojowego lub ryżowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego
- olej do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 153.3 kcal / 643.8 kJ
- Białko
- 2.6 g
- Tłuszcz
- 1.9 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Sód
- 69.3 mg