Bezglutenowe placki z jabłkami w aromatycznym syropie
TM6 TM5

Bezglutenowe placki z jabłkami w aromatycznym syropie

3.7 ( 64 oceny )

Składniki

Jabłka w aromatycznym syropie

  • 1000 g wody
  • 3 laski cynamonu przełamane na pół
  • 2 laski wanilii przekrojone wzdłuż na pół
  • 250 g cukru kokosowego
  • 400 g jabłek, zielonych np. Granny Smith, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki

Bezglutenowe placki

  • 100 g ryżu brązowego
  • 100 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 180 - 200 g bananów (2 szt.), pokrojonych na kawałki
  • 1 jajko
  • 300 g napoju roślinnego np. migdałowego, sojowego lub ryżowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego
  • olej do smażenia

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
153.3 kcal / 643.8 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
1.9 g
Węglowodany
31.2 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Sód
69.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy