
Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe placki z jabłkami w aromatycznym syropie
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
16 sztuk
Składniki
Jabłka w aromatycznym syropie
-
wody1000 g
-
laski cynamonu przełamane na pół3
-
laski wanilii przekrojone wzdłuż na pół2
-
cukru kokosowego250 g
-
jabłek, zielonych np. Granny Smith, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki400 g
Bezglutenowe placki
-
ryżu brązowego100 g
-
kaszy gryczanej, niepalonej100 g
-
bananów (2 szt.), pokrojonych na kawałki180 - 200 g
-
jajko1
-
napoju roślinnego np. migdałowego, sojowego lub ryżowego300 g
-
proszku do pieczenia, bezglutenowego1 łyżeczka
-
olej do smażenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
153.3 kcal /
643.8 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
1.9 g
Węglowodany
31.2 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Sód
69.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PLACKI I NALEŚNIKI CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska