Bezglutenowe placki z jabłkami w aromatycznym syropie

Bezglutenowe placki z jabłkami w aromatycznym syropie

3.7 64 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
16 sztuk

Składniki

Jabłka w aromatycznym syropie
  • wody
    1000 g
  • laski cynamonu przełamane na pół
    3
  • laski wanilii przekrojone wzdłuż na pół
    2
  • cukru kokosowego
    250 g
  • jabłek, zielonych np. Granny Smith, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
    400 g
Bezglutenowe placki
  • ryżu brązowego
    100 g
  • kaszy gryczanej, niepalonej
    100 g
  • bananów (2 szt.), pokrojonych na kawałki
    180 - 200 g
  • jajko
    1
  • napoju roślinnego np. migdałowego, sojowego lub ryżowego
    300 g
  • proszku do pieczenia, bezglutenowego
    1 łyżeczka
  • olej do smażenia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 153.3 kcal / 643.8 kJ
Białko 2.6 g
Tłuszcz 1.9 g
Węglowodany 31.2 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 69.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...