Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 550 g parsnip, peeled and cut into pieces (approx. 2 cm)
- 100 g milk
- 400 g canned cannellini beans, rinsed and drained (approx. 230 g after draining - see Tip)
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
- 20 g olive oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 793 kJ / 188.8 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 228.8 mg
Alternatywne przepisy
Sweet potato, parsnip and broccoli frittata
55 min
Turmeric cauliflower soup (Post-natal)
50min
Cauliflower gratin
1 godz.
White zucchini and cannellini bean soup
25 Min
Cauliflower mash
25 Min
Rhubarb and vanilla rhumba
25 Min
Beetroot soup with herb dumplings
1 godz. 10 min
Prawn and saffron risotto
30 min
Cauliflower soup with bacon dust
35 min
Jerusalem artichoke soup with cheese shards
1 godz. 10 min
Carrot, pumpkin and ginger purée
20 min
Cauliflower, broccoli and blue cheese gratin
1 godz.