Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Everyday Indian curry paste
- 30 g cumin seeds
- 2 - 3 dried bay leaves
- 30 g coriander seeds
- 1 tsp whole cloves
- 12 cardamom pods (black)
- ½ cinnamon quill
- ¼ tsp black peppercorns
- 2 tsp Kashmiri chilli powder
- 1 tbsp ground ginger
- 2 tsp ground turmeric
- 5 brown onions, cut into quarters
- 2 fresh long green chillies, trimmed and cut into halves (optional)
- 1 tbsp garlic paste (see Tips)
- 1 tbsp ginger paste (see Tips)
- 40 g ghee (see Tips)
- 40 g canola oil
- 30 fresh curry leaves
- 800 g canned whole tomatoes
- 1 tbsp brown sugar
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tsp salt
Sabji
- 170 g fresh baby spinach leaves
- 30 g cashews
- 2 fresh tomatoes, cut into quarters and deseeded (approx. 100 g)
- 200 g water
- 200 g potato, cut into pieces (2 cm)
- 100 g carrot, cut into pieces (1 cm)
- 200 g sweet potato, cut into pieces (2 cm)
- 100 g coconut cream
- 2 tsp garam masala (see Tips)
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- fresh long red chillies, cut into thin slices, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1136 kJ / 270.3 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 9.4 g
- Sód
- 778.4 mg
Alternatywne przepisy
Gobi masala
30min
Paneer makhani
45min
Red lentil cauliflower dahl
35min
Baingan ka bharta
1 Std. 20 Min
Rogani kumbh
45min
Ala hodi (Potato curry)
40min
Potato and green pea curry
50min
Amritsari dal
26h
Lentil curry (dahl)
30min
Bombay aloo
40min
Rajma (kidney bean curry)
45min
Chhole (chickpea curry)
35min