Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dressing
- 80 g light olive oil
- 30 g orange juice (approx. ½ orange)
- 30 g apple cider vinegar
- 1 tsp Dijon mustard
- 2 pinches salt, plus extra to taste
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
Black rice salad
- 200 g black rice (see Tips)
- 1000 g water
- 2 cinnamon quills
- 1 tsp caraway seeds
- 5 cardamom pods, crushed
- 2 sweet corn cobs, husk removed
- 20 - 40 g red onion, cut into thin slices
- 100 g pecan nuts
- 1 orange, peeled and segmented
- 1 pomegranate, cut into quarters and arils removed (see Tips)
- 5 sprigs fresh coriander, leaves only, cut into pieces
- 5 sprigs fresh mint, leaves only, cut into pieces
- 10 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, cut into pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3152.3 kJ / 750.5 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 73.3 g
- Tłuszcz
- 41.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 17.1 g
- Sód
- 147.5 mg
Alternatywne przepisy
Fennel, freekeh and orange salad
2 Std. 25 Min
Colourful quinoa salad
40 Min
Jewelled quinoa salad
1h 35min
Citrus quinoa salad with miso ginger dressing
1 Std. 15 Min
Freekeh and broad bean salad
2 Std. 30 Min
Brown rice salad
40 Min
Mixed grain salad with lemon and honey dressing
55min
Asian cucumber salad
10 Min
Raw cauliflower tabouli
30 Min
Sticky Sriracha tofu bowl
45 Min
Satay noodle salad
35 Min
Miso coleslaw
20 Min