
Urządzenia i Akcesoria
Roladki schabowe z oscypkiem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
100 g chudego boczku, wędzonego, w plastrach
-
150 g oscypka pokrojonego na 3 cm kawałki
-
4 plastry schabu wieprzowego (500-600 g)
-
4 łyżki powideł śliwkowych
-
1 ¾ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1000 g wody
-
600 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
30 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
5 g koperku, świeżego tylko liście, posiekanego
-
olej rzepakowy ilość do smażenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
942.2 kcal /
3945 kJ
Białko
37.5 g
Tłuszcz
71.8 g
Węglowodany
40.8 g
Błonnik
2.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA PODHALA
13 Przepisów
Polska
Polska