
Urządzenia i Akcesoria
Roladki schabowe z oscypkiem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
chudego boczku, wędzonego, w plastrach100 g
-
oscypka pokrojonego na 3 cm kawałki150 g
-
schabu wieprzowego (500-600 g)4 plastry
-
powideł śliwkowych4 łyżki
-
soli1 ¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
wody1000 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki600 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki30 g
-
koperku, świeżego tylko liście, posiekanego5 g
-
olej rzepakowy ilość do smażenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
942.2 kcal /
3945 kJ
Białko
37.5 g
Tłuszcz
71.8 g
Węglowodany
40.8 g
Błonnik
2.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA PODHALA
13 Przepisów
Polska
Polska