Roladki schabowe z oscypkiem

Roladki schabowe z oscypkiem

4.6 301 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje

Składniki

  • chudego boczku, wędzonego, w plastrach
    100 g
  • oscypka pokrojonego na 3 cm kawałki
    150 g
    150 g wędzonego sera żółtego, typu Rolada Ustrzycka, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • schabu wieprzowego (500-600 g)
    4 plastry
  • powideł śliwkowych
    4 łyżki
  • soli
    1 ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ łyżeczki
  • wody
    1000 g
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    600 g
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    30 g
  • koperku, świeżego tylko liście, posiekanego
    5 g
  • olej rzepakowy ilość do smażenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 942.2 kcal / 3945 kJ
Białko 37.5 g
Tłuszcz 71.8 g
Węglowodany 40.8 g
Błonnik 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...