Roladki schabowe z oscypkiem

Roladki schabowe z oscypkiem

4.6 306 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g chudego boczku, wędzonego, w plastrach
  • 150 g oscypka pokrojonego na 3 cm kawałki
    150 g wędzonego sera żółtego, typu Rolada Ustrzycka, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 4 plastry schabu wieprzowego (500-600 g)
  • 4 łyżki powideł śliwkowych
  • 1 ¾ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1000 g wody
  • 600 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 30 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 5 g koperku, świeżego tylko liście, posiekanego
  • olej rzepakowy ilość do smażenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 942.2 kcal / 3945 kJ
Białko 37.5 g
Tłuszcz 71.8 g
Węglowodany 40.8 g
Błonnik 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...