Urządzenia i Akcesoria
Roladki schabowe z oscypkiem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
100 g chudego boczku, wędzonego, w plastrach
-
150 g wędzonego sera żółtego, typu Rolada Ustrzycka, pokrojonego na 3 cm kawałki150 g oscypka pokrojonego na 3 cm kawałki
-
4 plastry schabu wieprzowego (500-600 g)
-
4 łyżki powideł śliwkowych
-
1 ¾ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1000 g wody
-
600 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
30 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
5 g koperku, świeżego tylko liście, posiekanego
-
olej rzepakowy ilość do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
37.5 g
Kalorie
3945 kJ /
942.2 kcal
Tłuszcz
71.8 g
Błonnik
2.8 g
Węglowodany
40.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA PODHALA
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rolady z polędwiczki z sosem i ziemniakami
55 min
Rolady z nadzieniem serowo-pieczarkowym
1 godz. 10 min
Zrazy mielone z ziemniakami, kapustą z jabłkiem i sosem warzywnym
1 godz. 25 min
Kotlety (croquetas) faszerowane serem i boczkiem z sosem pomidorowym
1 godz. 10 min
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
1 godz. 25 min
Rolada drobiowa z papryką, pomidorami i mozzarellą
2 godz.
Rolady wołowe z boczkiem i ogórkami kiszonymi
2 godz. 10 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45 min
Roladki z indyka nadziewane grzybami
1 godz. 40 min
Schab gotowany na parze
1 godz. 50 min
Rolada schabowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
1 godz. 20 min
Schab duszony w sosie
50 min