Urządzenia i Akcesoria
Polędwiczki wieprzowe faszerowane pieczarkami i serem z ziemniakami; Kapusta gotowana
Składniki
Polędwiczki wieprzowe faszerowane pieczarkami i serem z ziemniakami
-
250 - 300 g pieczarek przekrojonych na pół
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
20 g masła
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
-
1 ½ - 1 ¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 polędwiczki wieprzowe małe (300-400 g każda)
-
6 plastrów sera żółtego
-
10 - 14 plastrów boczku parzonego, w plastrach lub surowego
-
500 g wody
-
600 - 700 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
Kapusta gotowana
-
500 g białej kapusty pokrojonej na kawałki
-
60 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
1 ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
200 g wody
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
10 - 20 g mąki pszennej
-
1 - 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 - 2 łyżeczki koperku, suszonego1 pęczek koperku, świeżego tylko liście, posiekanego (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa kalafiorowa; Pulpety z sosem kurkowym i kopytkami
1 godz.
Roladki z kurczaka z warzywnym kuskusem; Tiramisu truskawkowo-melonowe
1 godz. 35 min
Żurek z pieczarkami; Polędwiczki w sosie chrzanowym z purée ziemniaczanym i glazurowanymi marchewkami
1 godz. 15 min
Zupa pieczarkowo-paprykowa; Schab w sosie węgierskim (z osłoną noża miksującego), kasza pęczak i surówka po węgiersku z kiszonej kapusty
2 godz.
Pierś z indyka zawinięta w boczek z ziemniakami; Warstwowy deser śliwkowy
1 godz. 50 min
Pulpety z sosem śmietanowym i zapiekanką z ziemniaków i dyni; Ciasto ze śliwkami i kruszonką
1 godz. 20 min
Klopsiki z indyka i boczku; Młode ziemniaki; Duszona młoda kapusta
45 min
Kurczak pod pierzynką z marchewki i pora; Młode ziemniaki; Surówka z kalarepy i rzodkiewki
45 min
Sznycle pod kołderką warzywną z ziemniakami i sałatką Cezar; Lody wiśniowe
45 min
Ziołowy filet z indyka z marchewką i fasolką oraz purée z ziemniaków i batatów
50 min
Polędwiczki wieprzowe faszerowane śliwkami z ziemniakami
1 godz. 20 min
Pizzaiola z kurczaka z purée selerowo-ziemniaczanym
1 godz.