Polędwiczki wieprzowe faszerowane pieczarkami i serem z ziemniakami; Kapusta gotowana

Polędwiczki wieprzowe faszerowane pieczarkami i serem z ziemniakami; Kapusta gotowana

4.6 141 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

Polędwiczki wieprzowe faszerowane pieczarkami i serem z ziemniakami
  • pieczarek przekrojonych na pół
    250 - 300 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • masła
    20 g
  • ziół prowansalskich, suszonych
    1 łyżeczka
  • soli
    1 ½ - 1 ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • polędwiczki wieprzowe małe (300-400 g każda)
    2
  • sera żółtego
    6 plastrów
  • boczku parzonego, w plastrach lub surowego
    10 - 14 plastrów
  • wody
    500 g
  • ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
    600 - 700 g
Kapusta gotowana
  • białej kapusty pokrojonej na kawałki
    500 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    60 g
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 ½ łyżeczki
    1 ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej
  • wody
    200 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    60 g
  • mąki pszennej
    10 - 20 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 - 2 łyżki
  • koperku, świeżego tylko liście, posiekanego (opcjonalnie)
    1 pęczek
    1 - 2 łyżeczki koperku, suszonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 794 kcal / 3324.3 kJ
Białko 57.5 g
Tłuszcz 39.8 g
Węglowodany 53.3 g
Błonnik 9.3 g
Tłuszcz nasycony 21.3 g
Sód 1706.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...