Stacja Thermomix® Friend jest potrzebna

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest stacja Thermomix® Friend. Dowiedz się więcej

Polędwiczki wieprzowe faszerowane pieczarkami i serem z ziemniakami; Kapusta gotowana
TM5 / TM6 + Thermomix® Friend

Polędwiczki wieprzowe faszerowane pieczarkami i serem z ziemniakami; Kapusta gotowana

4.7 (138 ocen)

Składniki

Polędwiczki wieprzowe faszerowane pieczarkami i serem z ziemniakami

  • 250 - 300 g pieczarek, przekrojonych na pół
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 20 g masła
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
  • 1 ½ - 1 ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 polędwiczki wieprzowe, małe (300-400 g każda)
  • 6 plastrów sera żółtego
  • 10 - 14 plastrów boczku parzonego, w plastrach lub surowego
  • 500 g wody
  • 600 - 700 g ziemniaków, pokrojonych na 3 cm kawałki

Kapusta gotowana

  • 500 g białej kapusty, pokrojonej na kawałki
  • 60 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    lub 1 ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 200 g wody
  • 60 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 10 - 20 g mąki pszennej
  • 1 - 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 pęczek koperku, świeżego, tylko liście, posiekanego (opcjonalnie)
    lub 1 - 2 łyżeczki koperku, suszonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
3324.3 kJ / 794 kcal
Białko
57.5 g
Węglowodany
53.3 g
Tłuszcz
39.8 g
Tłuszcz nasycony
21.3 g
Błonnik
9.3 g
Sód
1706.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy