
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g mięsa mielonego (wieprzowego, wieprzowo-wołowego lub drobiowego)
- 700 g ziemniaków, pokrojonych na ok. 3 cm kawałki
- 140 g cebuli, przekrojonej na pół
- 3 jajka
- 20 g oliwy z oliwek
- 10 g octu
- 15 - 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka mięty, suszonej (opcjonalnie)
- 50 g bułki tartej
- olej do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1396 kJ / 334 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasz kowbojski z kiełbasą
55 Min
Gulasz z łopatki wieprzowej z burakiem i marchewką
50 min
Klopsiki z serem feta
30 Min
Kanapki z burgerem i cheddarem
1h 30min
Czosnkowy gulasz z indyka
45 min
Wieprzowina z pieczarkami w sosie własnym i surówka z kalafiora
45 min
Jajka po szkocku
1 Std. 25 Min
Szybka pizza z tuńczykiem i karczochami
50 min
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50 min
Gulasz wieprzowy
50 min
Focaccia z kiełbasą
2 Std.
Kule burgerowe
3h 30min