Greckie klopsiki (Kefthedes)

Greckie klopsiki (Kefthedes)

4.0 347 ocen
Przygotowanie 1 godz. 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji

Składniki

  • 1000 g mięsa mielonego (wieprzowego, wieprzowo-wołowego lub drobiowego)
  • 700 g ziemniaków pokrojonych na ok. 3 cm kawałki
  • 140 g cebuli przekrojonej na pół
  • 3 jajka
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 10 g octu
  • 15 - 20 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka mięty, suszonej (opcjonalnie)
  • 50 g bułki tartej
  • olej do smażenia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 30 g
Kalorie 1396 kJ / 334 kcal
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...