Urządzenia i Akcesoria
Greckie klopsiki (Kefthedes)
Przygotowanie 1 godz. 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
-
1000 g mięsa mielonego (wieprzowego, wieprzowo-wołowego lub drobiowego)
-
700 g ziemniaków pokrojonych na ok. 3 cm kawałki
-
140 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 jajka
-
20 g oliwy z oliwek
-
10 g octu
-
15 - 20 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka mięty, suszonej (opcjonalnie)
-
50 g bułki tartej
-
olej do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
30 g
Kalorie
1396 kJ /
334 kcal
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Potrawka z żeberek i ziemniaków w piwnym sosie
1 godz. 30 min
Pikantny gulasz na ciemnym piwie
4 godz.
Naleśniki z mięsnym farszem
1 godz.
Mięsne paszteciki z ciasta francuskiego
45 min
Wolno gotowany kurczak w cytrynowym sosie śmietanowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 50 min
Roladki z kurczaka i pora
55 min
Gruzińskie placki z mięsem (kubdari)
1 godz. 50 min
Serowe „udka” z kurczaka z dipem majonezowym
1 godz. 30 min
Kotlety imbirowe z kurczaka
30 min
Kule burgerowe
3 godz. 30 min
Wieprzowina z pieczarkami w sosie własnym i surówka z kalafiora
45 min
Klopsiki z serem feta
30 min