Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g mięsa mielonego (wieprzowego, wieprzowo-wołowego lub drobiowego)
- 700 g ziemniaków, pokrojonych na ok. 3 cm kawałki
- 140 g cebuli, przekrojonej na pół
- 3 jajka
- 20 g oliwy z oliwek
- 10 g octu
- 15 - 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka mięty, suszonej (opcjonalnie)
- 50 g bułki tartej
- olej do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1396 kJ / 334 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasz z kurczakiem, chorizo i ziemniakami
50 min
Gulasz kowbojski z kiełbasą
55min
Sycylijskie arancini z mięsem
3h 5min
Kotlety z resztek pieczonego mięsa i warzyw z jajkami sadzonymi na Varomie
45 min
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50 min
Wieprzowina z pieczarkami w sosie własnym i surówka z kalafiora
45 min
Placki z purée ziemniaczanego
1h 55min
Meksykańska tostada z wołowiną
1 godz.
Hiszpańska zupa z kurczakiem i boczkiem (sopa de picadillo)
1 Std. 20 Min
Czeskie placki ziemniaczane (Bramboráky)
45 min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55min
Gulasz wieprzowy
50 min