Greckie klopsiki (Kefthedes)

Greckie klopsiki (Kefthedes)

4.0 313 ocen
Przygotowanie 1 godz. 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji

Składniki

  • mięsa mielonego (wieprzowego, wieprzowo-wołowego lub drobiowego)
    1000 g
  • ziemniaków pokrojonych na ok. 3 cm kawałki
    700 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    140 g
  • jajka
    3
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • octu
    10 g
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    15 - 20 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • mięty, suszonej (opcjonalnie)
    1 łyżeczka
  • bułki tartej
    50 g
  • olej do smażenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 334 kcal / 1396 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...