
Urządzenia i Akcesoria
Greckie klopsiki (Kefthedes)
Przygotowanie 1 godz. 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
-
mięsa mielonego (wieprzowego, wieprzowo-wołowego lub drobiowego)1000 g
-
ziemniaków pokrojonych na ok. 3 cm kawałki700 g
-
cebuli przekrojonej na pół140 g
-
jajka3
-
oliwy z oliwek20 g
-
octu10 g
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście15 - 20 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
mięty, suszonej (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
bułki tartej50 g
-
olej do smażenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
334 kcal /
1396 kJ
Białko
30 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska