
Urządzenia i Akcesoria
Sznycle pod kołderką warzywną z ziemniakami i sałatką Cezar; Lody wiśniowe
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Sznycel z ziemniakami
-
schabu wieprzowego bez kości (ok. 100 g każdy)4 plastry
-
soli1 ¼ - 1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki120 g
-
cebuli przekrojonej na pół70 g
-
sera żółtego np. gouda, pokrojonego na kawałki70 g
-
chudego boczku, wędzonego pokrojonego w 0.5 cm kostkę80 g
-
serka kremowego śmietankowego40 g
-
wody500 g
-
ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki600 g
Lody wiśniowe
-
cukru50 g
-
wiśni, mrożonych, bez pestek400 g
-
gorzkiej czekolady pokrojonej na kawałki100 g
-
serka kremowego śmietankowego50 g
Sałatka Cezar
-
sera żółtego np. gouda, pokrojonego na kawałki50 g
-
suszone pomidory, w oleju odsączone4
-
ząbek czosnku (opcjonalnie)1
-
sałaty rzymskiej mini, pokrojonej na kawałki (ok. 4 sztuki)300 g
-
śmietany, 12% tłuszczu80 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
musztardy1 łyżeczka
-
cukru1 łyżeczka
-
soli (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Sos śmietanowo-serowo-musztardowy
-
wody350 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
serka kremowego śmietankowego100 g
-
mąki pszennej30 g
-
musztardy10 - 20 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
922 kcal /
3859 kJ
Białko
47 g
Tłuszcz
45 g
Węglowodany
85 g
Błonnik
7.1 g
Tłuszcz nasycony
21 g
Sód
2196 mg