Pulpety w sosie pomidorowym z makaronem

Pulpety w sosie pomidorowym z makaronem

4.2 130 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

Pulpety
  • białego chleba pokrojonego na 1 cm kawałki
    40 g
  • mleka
    80 g
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    6 - 12 gałązek
  • ząbek czosnku (opcjonalnie)
    1
  • mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
    400 g
  • jajka
    2
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
Sos pomidorowy
  • ząbek czosnku
    1
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 - 80 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    600 - 800 g
    600 - 800 g krojonych pomidorów, z puszki
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
Gotowanie makaronu
  • wody
    1200 g
  • soli
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • makaronu, suchego, typu spaghetti
    320 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 637 kcal / 2668 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 65 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 1441 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...