
Urządzenia i Akcesoria
Pulpety w sosie pomidorowym z makaronem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Pulpety
-
białego chleba pokrojonego na 1 cm kawałki40 g
-
mleka80 g
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście6 - 12 gałązek
-
ząbek czosnku (opcjonalnie)1
-
mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki400 g
-
jajka2
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
Sos pomidorowy
-
ząbek czosnku1
-
cebuli przekrojonej na pół50 - 80 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata600 - 800 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
Gotowanie makaronu
-
wody1200 g
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
oliwy z oliwek20 g
-
makaronu, suchego, typu spaghetti320 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
637 kcal /
2668 kJ
Białko
36 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
65 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
1441 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska