Urządzenia i Akcesoria
Polędwiczki wieprzowe z sosem musztardowym i ziemniakami
Składniki
-
1400 - 1600 g ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
-
1 - 2 łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia ziemniaków
-
900 g polędwicy wieprzowej pokrojonej w 1 cm plastry
-
200 g pieczarek pokrojonych w plastry
-
700 g wody
-
180 g białego wermutu
-
120 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku (opcjonalnie)
-
50 g musztardy francuskiej
-
25 - 50 g ostrej musztardy
-
2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g mleka
-
40 g śmietany, min. 30% tłuszczu (opcjonalnie)
-
20 - 30 g skrobi ziemniaczanej20 - 30 g skrobi kukurydzianej
-
3 - 6 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście, posiekane, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Polędwica wołowa z warzywami
50 min
Kurczak w sosie paprykowym z ryżem; Twarożek z morelami
1 godz.
Eskalopki z indyka w sosie śmietanowo-musztardowym z ziemniakami i surówką
50 min
Cytrynowe skrzydełka z ryżem z warzywami (z osłoną noża miksującego)
40 min
Pulpety w sosie pomidorowym z purée ziemniaczanym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Polędwiczki wieprzowe faszerowane pieczarkami i serem z ziemniakami; Kapusta gotowana
1 godz. 10 min
Gulasz wołowy z knedlami z chleba; Kapusta czerwona na ciepło
1 godz. 40 min
Zupa krem z pieczarek; Faszerowane papryki z ryżem i sos pomidorowy
1 godz. 5 min
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
35 min
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30 min
Polędwica w sosie musztardowym
1 godz. 30 min