
Urządzenia i Akcesoria
Bryjka jęczmienna z boczkiem i cebulą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
kaszy jęczmiennej pęczak140 g
-
cebuli przekrojonej na pół200 g
-
chudego boczku wędzonego pokrojonego w 1 cm kostkę150 - 180 g
-
oleju rzepakowego25 g
-
soli¾ łyżeczki
-
wody1000 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM (opcjonalnie)1 czubata łyżeczka
-
majeranku, suszonego¾ łyżeczki
-
pieprz czarny, świeżo mielony ilość do oprószenia
-
koperek, świeży tylko liście, ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
382.5 kcal /
1601.4 kJ
Białko
7.8 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
30.8 g
Błonnik
3.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA PODHALA
13 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa grochowa
1 godz.
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 min
Rozgrzewająca zupa z boczkiem i jarmużem
50 min
Barszcz z serem feta
40 min
Kapuśniak zabielany z ziemniakami
1 godz.
Wegetariański kapuśniak z białej kapusty
40 min
Zupa z ciecierzycy (Revithia)
9 godz. 25 min
Zupa caldo verde
45 min
Góralska czosnianka z pulpecikami
1 godz. 35 min
Zupa grochowa z chorizo
45 min
Bob czorba
13 godz. 15 min
Zupa z ziemniakami i maślanką (dziadówka)
40 min