Bryjka jęczmienna z boczkiem i cebulą
TM5 TM6

Bryjka jęczmienna z boczkiem i cebulą

3.9 (28 ocen)

Składniki

  • 140 g kaszy jęczmiennej pęczak
  • 200 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 150 - 180 g chudego boczku wędzonego, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 25 g oleju rzepakowego
  • ¾ łyżeczki soli
  • 1000 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM (opcjonalnie)
    lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona (opcjonalnie)
  • ¾ łyżeczki majeranku, suszonego
    lub ¾ łyżeczki tymianku, suszonego
  • pieprz czarny, świeżo mielony, ilość do oprószenia
  • koperek, świeży, tylko liście, ilość do podania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1601.4 kJ / 382.5 kcal
Białko
7.8 g
Węglowodany
30.8 g
Tłuszcz
27 g
Błonnik
3.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy