
Urządzenia i Akcesoria
Bryjka jęczmienna z boczkiem i cebulą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
140 g kaszy jęczmiennej pęczak
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
150 - 180 g chudego boczku wędzonego pokrojonego w 1 cm kostkę
-
25 g oleju rzepakowego
-
¾ łyżeczki soli
-
1000 g wody
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM (opcjonalnie)
-
¾ łyżeczki majeranku, suszonego
-
pieprz czarny, świeżo mielony ilość do oprószenia
-
koperek, świeży tylko liście, ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
382.5 kcal /
1601.4 kJ
Białko
7.8 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
30.8 g
Błonnik
3.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA PODHALA
13 Przepisów
Polska
Polska