Bryjka jęczmienna z boczkiem i cebulą

Bryjka jęczmienna z boczkiem i cebulą

4.0 33 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • kaszy jęczmiennej pęczak
    140 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    200 g
  • chudego boczku wędzonego pokrojonego w 1 cm kostkę
    150 - 180 g
  • oleju rzepakowego
    25 g
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • wody
    1000 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM (opcjonalnie)
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • majeranku, suszonego
    ¾ łyżeczki
    ¾ łyżeczki tymianku, suszonego
  • pieprz czarny, świeżo mielony ilość do oprószenia
  • koperek, świeży tylko liście, ilość do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 382.5 kcal / 1601.4 kJ
Białko 7.8 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 30.8 g
Błonnik 3.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...