Urządzenia i Akcesoria
Sałatka rosyjska z burakami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porcji
Składniki
-
150 g ogórków konserwowych pokrojonych na 3-4 cm kawałki
-
150 g marchewki pokrojonej na 3-4 cm kawałki
-
350 g czerwonych buraków pokrojonych na 3-4 cm kawałki
-
500 g wody
-
250 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na ok. 1 cm kawałki
-
100 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
100 g kapusty kiszonej (opcjonalnie)
-
50 g cebuli pokrojonej w piórka
-
2 - 3 gałązki koperku, świeżego plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
60 g oleju
-
20 g białego octu winnego (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka soli morskiej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3 g
Kalorie
583 kJ /
139 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
3.3 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1 godz. 15 min
Sałatka z ciecierzycy
25 min
Sałatka z pomidorami i fasolą
30 min
Surowa sałatka z kiełków lucerny i warzyw (dieta raw)
25 min
Sałatka z białą fasolą i wędzonym łososiem
10 min
Sałatka jubileuszowa Agnieszki Wieczorek
25 min
Sałatka z jarmużu z burakiem
45 min
Surowa warstwowa sałatka w słoiczkach (dieta raw)
25 min
Sałatka z cukinii, dyni i gruszki
1 godz. 50 min
Sałatka warzywna z ziemniakami i kurczakiem
1 godz. 15 min
Surówka z jarmużem i jabłkiem
15 min
Sałatka z czerwonych buraków i jabłek
1 godz. 55 min