
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka rosyjska z burakami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porcji
Składniki
-
150 g ogórków konserwowych pokrojonych na 3-4 cm kawałki
-
150 g marchewki pokrojonej na 3-4 cm kawałki
-
350 g czerwonych buraków pokrojonych na 3-4 cm kawałki
-
500 g wody
-
250 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na ok. 1 cm kawałki
-
100 g groszku zielonego, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
100 g kapusty kiszonej (opcjonalnie)
-
50 g cebuli pokrojonej w piórka
-
2 - 3 gałązki koperku, świeżego plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
60 g oleju
-
20 g białego octu winnego (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka soli morskiej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
139 kcal /
583 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
13 g
Błonnik
3.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Rabarbarowa lasagne
1sa 10 dk
Sałatka detox z kalafiorem i cieciorką
13sa 50 dk
Śródziemnomorska sałatka z kaszy jaglanej z pomidorami i oliwkami
1sa 10 dk
Sałatka z pomidorami i fasolą
30 dk
Sałatka z cukinii, dyni i gruszki
1sa 50 dk
Salsa balsamiczna z burakiem
1sa 20 dk
Surowa warstwowa sałatka w słoiczkach (dieta raw)
25 dk
Surowa sałatka z kiełków lucerny i warzyw (dieta raw)
25 dk
Sałatka detox
25 dk
Sałatka z serem
5 dk
Sałatka z ciecierzycy
25 dk
Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek
35 dk