Urządzenia i Akcesoria
Sałatka rosyjska z burakami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porcji
Składniki
-
150 g ogórków konserwowych pokrojonych na 3-4 cm kawałki
-
150 g marchewki pokrojonej na 3-4 cm kawałki
-
350 g czerwonych buraków pokrojonych na 3-4 cm kawałki
-
500 g wody
-
250 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na ok. 1 cm kawałki
-
100 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
100 g kapusty kiszonej (opcjonalnie)
-
50 g cebuli pokrojonej w piórka
-
2 - 3 gałązki koperku, świeżego plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
60 g oleju
-
20 g białego octu winnego (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka soli morskiej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3 g
Kalorie
583 kJ /
139 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
3.3 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bigos z czerwonej kapusty
1 godz. 30 min
Brokuł z ciecierzycą w sosie orzechowym
1 godz.
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
1 godz. 20 min
Groszek z jajkiem
1 godz.
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1 godz. 15 min
Sałatka meksykańska
1 godz. 15 min
Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek
35 min
Fasolotto z kalafiorem
13 godz. 55 min
Sałatka z pomidorami i fasolą
30 min
Surowa sałatka z kiełków lucerny i warzyw (dieta raw)
25 min
Sałatka z nowalijek na parze
50 min
Sałatka z cukinii, dyni i gruszki
1 godz. 50 min