Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g ogórków konserwowych, pokrojonych na 3-4 cm kawałki
- 150 g marchewki, pokrojonej na 3-4 cm kawałki
- 350 g czerwonych buraków, pokrojonych na 3-4 cm kawałki
- 500 g wody
- 250 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na ok. 1 cm kawałki
- 100 g groszku zielonego, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
- 100 g kapusty kiszonej
- 50 g cebuli, pokrojonej w piórka
- 2 - 3 gałązki koperku, świeżego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 60 g oleju
- 20 g białego octu winnego
- 1 łyżeczka soli morskiej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 583 kJ / 139 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z jarmużu z burakiem
45 min
Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek
35 min
Surowa sałatka z kiełków lucerny i warzyw (dieta raw)
25 min
Sałatka z pomidorami i fasolą
30 min
Sałatka Waldorf
15 Min
Kulki z cukinią i serem feta
40 min
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1h 15min
Sałatka z młodych ziemniaków
50 min
Sałatka jubileuszowa Agnieszki Wieczorek
25 min
Sałatka z ciecierzycy
25 min
Surowa warstwowa sałatka w słoiczkach (dieta raw)
25 min
Sałatka ziemniaczana
50 Std.