
Urządzenia i Akcesoria
Zupa cytrynowa z jajkiem (Avgolemono)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
wody1200 g
-
skrzydełek z kurczaka ze skórą500 g
-
marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki60 g
-
ziemniaków pokrojonych na 1-2 cm kawałki50 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki200 g
-
cebuli pokrojonej na kawałki75 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 czubate łyżeczki
-
oleju1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
ryżu100 g
-
jajko1
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego40 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście do dekoracji1 gałązka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
403.9 kcal /
1689.8 kJ
Białko
26.5 g
Tłuszcz
19.2 g
Węglowodany
31 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Sód
487.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA GRECKA
10 Przepisów
Polska
Polska