
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
50
g orzechów laskowych
lub 50 g orzechów włoskich, łuskanych - 1200 g wody
- 2 łyżeczki soli
- 350 g makaronu pełnoziarnistego suchego, np. penne
- 150 g jabłek nieobranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 50 g selera naciowego pokrojonego na 2 cm kawałki
- 40 g oliwy z oliwek
-
10
g octu jabłkowego
lub 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki cukru
- 200 g mieszanki sałat
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 335.8 kcal / 1405.2 kJ
- Białko
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Węglowodany
- 50.2 g
- Błonnik
- 2.1 g