
Urządzenia i Akcesoria
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
szalotki30 g
-
czerwonego wina150 g
-
marchewki pokrojonej w słupki (1 x 7 cm)300 g
-
polędwica wieprzowa (500 g, Ø 6 cm)1
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
wody130 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
owoców jałowca8
-
dżemu wiśniowego25 g
-
masła, niesolonego20 g
-
skrobi kukurydzianej1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
250 kcal /
1047 kJ
Białko
29 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
11 g
Błonnik
2.5 g