Urządzenia i Akcesoria
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
30 g szalotki
-
150 g czerwonego wina
-
300 g marchewki pokrojonej w słupki (1 x 7 cm)
-
1 polędwica wieprzowa (500 g, Ø 6 cm)
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
130 g wody
-
½ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l)½ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
8 owoc jałowca
-
25 g dżemu z czerwonych owoców jagodowych25 g dżemu wiśniowego
-
20 g masła, niesolonego
-
1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
29 g
Kalorie
1047 kJ /
250 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45 min
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
2 godz.
Roladki po prowansalsku (Alouettes)
1 godz. 30 min
Miodowo-musztardowy kurczak z czosnkowym purée z kalafiora
2 godz.
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1 godz.
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1 godz. 40 min
Piersi z kurczaka w papilotach z winogronami
40 min
Piersi z kaczki z curry i anansem
25 min
Polędwiczki wieprzowe w papilotach z czosnkiem i porem
45 min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30 min
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2 godz. 15 min
Pieczone polędwiczki wieprzowe z ziemniakami i sosem
40 min