Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami

Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami

4.3 64 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • szalotki
    30 g
  • czerwonego wina
    150 g
  • marchewki pokrojonej w słupki (1 x 7 cm)
    300 g
  • polędwica wieprzowa (500 g, Ø 6 cm)
    1
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • wody
    130 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    ½ łyżeczki
    ½ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l)
  • owoców jałowca
    8
  • dżemu wiśniowego
    25 g
    25 g dżemu z czerwonych owoców jagodowych
  • masła, niesolonego
    20 g
  • skrobi kukurydzianej
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 250 kcal / 1047 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...