
Urządzenia i Akcesoria
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
szalotki30 g
-
czerwonego wina150 g
-
marchewki pokrojonej w słupki (1 x 7 cm)300 g
-
polędwica wieprzowa (500 g, Ø 6 cm)1
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
wody130 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
owoców jałowca8
-
dżemu wiśniowego25 g
-
masła, niesolonego20 g
-
skrobi kukurydzianej1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
250 kcal /
1047 kJ
Białko
29 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
11 g
Błonnik
2.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2 godz. 15 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45 min
Polędwica po toskańsku
45 min
Wieprzowina w sosie pomarańczowym
1 godz.
Polędwica w sosie musztardowym
1 godz. 30 min
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1 godz. 10 min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 godz. 5 min
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1 godz. 40 min
Piersi z kaczki z curry i anansem
25 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30 min