
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g sera koziego, twardego pokrojonego na kawałki
Sos
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 2 ząbki czosnku
- 10 g papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych
- 30 g oliwy z oliwek
- 5 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
- 15 g wody
- 10 g miodu wielokwiatowego, płynnego
- 10 g octu balsamicznego
- ¼ łyżeczki soli
- 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Sałatka
- 100 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
- 200 g kaszy gryczanej, prażonej
- 1000 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 150 g różyczek kalafiora podzielonych na małe kawałki
- 200 - 250 g udka z kurczaka, bez skóry wędzonego, pokrojonego w paski (szer. 3mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 448 kcal / 1876 kJ
- Białko
- 24.4 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Węglowodany
- 43.3 g
- Błonnik
- 5.3 g